Fudbal

Kolo derbija u 28. kolu M:tel Premijer lige BiH

Kolo derbija u 28. kolu M:tel Premijer lige BiH
Foto: N.N. | Kolo derbija u 28. kolu M:tel Premijer lige BiH

Kolo derbija - najbolji je opis mečeva koji nas očekuju u okviru 28. kola M:tel Premijer lige BiH. Lider šampionata Borac gostuje trećeplasiranom Veležu, vječiti derbi će odigrati Sarajevo i Željezničar, a ništa manje zanimljivo neće biti ni u duelu Širokog Brijega i Zrinjskog.

Borac je zahvaljujući boljoj gol-razlici od Sarajeva trenutno prvi na tabeli i duel u Mostaru bi mogao da bude presudan za "crveno-plave" u borbi za titulu prvaka BiH. Gosti u ovaj susret ulaze sa sedam vezanih pobjeda u bh. eliti, a upravo su posljednji kiks imali na stadionu "Rođeni", gdje je Velež slavio 2:0. Prvog avgusta 2015. godine Borac je posljednji put napustio neporažen teren Veleža i tad je bilo 1:1, a ono što je posebno zanimljivo, to je bio i jedini pozitivan rezultat Banjalučana protiv pomenutog rivala u gostima.

"Idemo u goste ekipi koja je u naletu. Velež nema poraz od kraja oktobra, ali i mi iza sebe imamo dobre momente. Volio bih da se priča o formi, a ne o nekim drugim stvarima i nadam se da će meč proteći u fer igri. Želimo da nastavimo uspješnu seriju i ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Marko Maksimović, trener Borca.

Velež takođe ima šampionske snove pošto ima samo dva boda manje od Borca. U slučaju pobjede barem na 24 sata će preuzeti lidersku poziciju jer se u subotu igra vječiti derbi. Susret na stadionu "Rođeni" igra se u petak sa početkom od 20 časova.

Aktuelni prvak Sarajevo igra dosta promjenljivo u posljednje vrijeme i u osam kola ovog proljeća ostvarilo je samo dvije pobjede pa je u pitanje dovelo odbranu trofeja. U subotu će dočekati vječitog rivala, koji je ovog proljeća totalno van ritma. Željo je u ovih osam kola bez pobjede i osvojio je samo četiri boda. Međutim, vječiti derbi je utakmica u kojoj nema pravila pa ostaje da se vidi da li će "bordo tim" opravdati ulogu favorita. Susret na "Koševu" igra se u subotu sa početkom od 16.55.

U borbu za titulu želi da se uključi i Zrinjski, koji će u ovom kolu u subotu od 19.05 gostovati na "Pecari" kod Širokog Brijega. Ni domaćin nije bez imperativa rezultata jer se još nada da može do mjesta koje vodi na međunarodnu scenu naredne sezone.

Vrlo važan duel u borbi za opstanak očekuje fudbalere Krupe, koja će na svom terenu dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja, a Radnik će bodove spasa tražiti u domaćem duelu sa Slobodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije