Fudbal

Lalatović: Da sam znao da ćemo biti kao cirkus, ne bih ni došao

Lalatović: Da sam znao da ćemo biti kao cirkus, ne bih ni došao
Foto: Print Screen/Youtube | Lalatović: Da sam znao da ćemo biti kao cirkus, ne bih ni došao

Neshvatljivo mi je da pravimo terene ovdje, a nemamo reflektore. Ne tražim nikakav alibi, Sarajevo je zasluženo pobijedilo, ali, iskreno, da sam znao da nećemo igrati nijednu utakmicu u Banjaluci, da ćemo kao cirkus ići od grada do grada, ne bih ni došao, rekao je trener banjalučkog Borca Nenad Lalatović nakon poraza od Sarasjeva sa 3:1.

"Igram malo ovde, pa malo tamo, juče smo prvi put izašli na ovaj teren ovde, a nijednu utakmicu još nismo odigrali u Banjaluci", rekao je Lalatović.

Naime, Borac je tim iz Sarajeva ugostio u Novom Gradu, koji je udaljen 85 kilometara od Banjaluke.

Lalatović je prokomentarisao i novi poraz ekipe.

"U prvom poluvremenu je bila izjednačena utakmica. Oni su imali taj šut iz slobodnog udarca, mi smo imali dve stopostotne šanse iz prekida, njihov golman je fenomenalno intervenisao. Otišli smo na poluvreme sa 0:0, a onda nam se desilo ono o čemu uvek govorim. Treniramo tako, da brzo menjamo stranu, da posle dva-tri dodira idu dijagonale, da tražimo dubinu jer fudbal je danas takva igra da mora da se igra i bez lopte, da dolaze igrači iz zadnje linije, da tražiš loptu u noge, da se brže oslobođamo lopte... Piščević 'carini' loptu pet minuta, vukao ju je, na kraju izgubio loptu i iz te kontre primamo gol. Posle su se desile dve greške našeg golmana i izgubili smo utakmicu zasluženo", rekao je Lalatović.

Borac konstantno pravi početničke greške, što je bio slučaj i na Farskim Ostrvima.

"Tada dva puta vučemo igrača, napravimo dva penala, što je neshvatljivo da se dešava ekipi koja želi da osvoji jedan od dva trofeja i koja ima kvalitet. Sami sebe smo tad izbacili. Danas Piščević 'vuče' loptu, oklizne se, daju nam gol i onda još dve greške našeg golmana reprezentativca. Šta da kažem, to je tako... Koncentracija, tu ne mogu ništa da promenim", rekao je Lalatović, podvukavši da je Sarajevo svježije od njegovog tima.

"Nas je ubilo i to putovanje na Farska Ostrva, gde smo igrali 120 minuta, a onda nakon par dana igrali utakmicu protiv Sloge iz Doboja. Jednostavno, mi smo jedan 'težak' tim, gde nema toliko brzih igrača, a i sve utakmice smo odigrali na strani, stalno putujemo. Pre dva dana smo došli u hotel gde nije bilo klime, pa smo se vratili, pa smo opet sutra došli. Definitivno su svežiji", rekao je trener banjalučkog Borca.

Borac u sljedećem kolu opet gostuje, ekipi Posušja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije