Fudbal

Malijac Gbakale pojačava Borac

Malijac Gbakale pojačava Borac
Foto: N.N. | Dieudone Gbakale (desno)

Nekadašnji U-20 reprezentativac Malija Dieudone Gbakale trebalo bi da bude prvo veliko pojačanje Fudbalskog kluba Borac u ljetnom prelaznom roku.

Ofanzivni vezista koji ima samo 23 godine do sada je u karijeri između ostalog igrao za francuske Mec i drugi tim Lila, a bio je i član turskih klubova Genčerbirligi i Manisaspor.

Na Gradski stadion bi trebao da dođe kao veliko pojačanje, a treba istaći da je sa nacionalnim timom bio treći na Svjetskom prvenstvu 2015. za igrače do 20 godina. U posljednje vrijeme je češće bio povrijeđen nego na terenu, pa igranje za banjalučki klub vidi kao idealnu priliku da karijeru vrati na pravi put.

U utorak bi trebalo da dođe u Banjaluku i ukoliko prođe ljekarski pregled potpisaće ugovor sa 'crveno-plavima'. Borac se u sezoni pred nama vraća u BHT Premijer ligu BiH i čelnici kluba imaju veliku želju da igrački kadar pojačaju provjerenim fudbalerima, ali i onima koji mogu u budućnosti da donesu finansijsku dobit klubu.

Borac je već anagažovao jedno pojaćanje a riječ je ofanzivnom vezisti Ivanu Crnovu

a potencijalna pojačanja u napadu su Haris Handžić, Sulejman Krpić i Momčilo Mrkaić.  Handžić je član aktuelnog osvajača duple krune Sarajeva, a navijači Borca ga dobro pamte jer je za pola godine koliko je nosio dres tima iz Platonove ulice bio veoma efikasan. Krpić je fudbaler Željezničara i u sezoni za nama je bio najbolji strijelac BHT Premijer lige BiH 16 pogodaka. Mrkaić je takođe interesantan ljudima u Borcu, a prethodnu sezonu je proveo u redovima Zemuna, a u BiH je tokom karijere igrao za Zrinjski, Radnik, Vitez, Drinu i matični Leotar.

Na listi želja banjalučkog kluba kao potencijalna pojačanja figuriraju Stefan Čolović, Uglješa Radinović, Vedin Kulović i Mladen Veselinović. Navijači Borca se dobro sjećaju Radinovića i Veselinovića koji su već nosili dres Banjalučana, a trenutno igraju sa Bačku, odnosno Željezničar. Čolović iza sebe ima sjajnu sezonu u Proleteru, dok je Kulović bio jedan od najboljih igrača GOŠK-a, koji je ispao iz BHT Premijer lige ove sezone. Rekonstrukciju očekuje i posljednja linija tima pa bi naredne sezone dres Borca mogli da obuku Slobodan Jakovljević i Marko Jovanović. Jakovljević već skoro tri godine sa dosta uspjeha igra u Zrinjskom, dok je Jovanović član Voždovca, a prošao je Partizanovu školu fudbala.

"Crveno-plavi" od juče ima novog šefa stručnog štaba. Imenovanje Branislava Kunića, dosadašnjeg direktora Omladinske škole Borca okončano je potpisivanjem ugovora dok će zvanična promocija trenera biti 15. juna kada startuju i pripreme tima. Borac će prvi dio priprema obaviti kod kuće, a 24. juna pripreme se nastavljaju na Zlatiboru. Krunić je naslijedio Darka Vojvodića koji je sa Borce ove sezone osvojio prvu ligu RS i plasirao se u Premijer ligu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije