Fudbal

Mančester brojao do tri, Partizan se nije proslavio na ostrvu

Mančester brojao do tri, Partizan se nije proslavio na ostrvu
Foto: Tanjug/AP | UŽIVO Mančester - Partizan: Crno - bijeli na ostrvu traže evropsko proljeće

Fudbaleri Partizana poraženi su od Mančester junajteda u meču 4. kola grupe L Lige Evrope na stadionu Old Traford rezultatom 3:0.

Prvi sudar ove dvije ekipe u Beogradu završio je pobjedom "crvenih đavola" (1:0) i to golom iz penala.

Tekstualni prenos utakmice:

90+3 Kraj meča. Mančester osvaja tri boda.

88'  Junajted je zadovoljan rezultatom, nema više uzbuđenja. Domaćini sigurno čuvaju prednost.

86' Umara Sadiak mijenja Đorđe Ivanović.

84' Jang je nabacio u šesnaesterac, ali preblizu golmana i Stojković je to mirno uhvatio.

80' Ostojić spriječio novu priliku Martiala. Odlična intervencija Bojana Ostojića u posljednji čas je uklizao i izbio loptu iz nogu Marsijala koji se spremao da izbije pred Stojkovića i uđe u novu šansu.

78' Matias Gestranius je prekinuo igru. Bojan Ostojić je napravio taktički faul. Mančester će dobiti slobodan udarac na obećavajućoj poziciji.

76' Lingard je centrirao u šesnaesterac, što je bila dobra odluka, ali nije bio precizan i niko nije uspio doći do lopte.

75' Još jedna izmjenua igrača. Mektominaj izlazi i zamijeniće ga  Lingard.

67' Izmjena. Andreas Pereira ulazi a izlazi Markus Rašford.

66' Grinvud je bio žestok u ovom startu i Matas Gestranius je prekinuo igru.

63' Ole Gunar Solskjer je odlučio unijeti živosti u svoju ekipu. Fred izlazi, a ulazi Džejms Garner.

60' Tošić mijenja Natha.

59' Fred je odlično šutirao iz slobodnog udarca s obećavajuće pozicije. Pucao je pod prečku, ali mu je Stojković to vrlo lijepo obranio. Pomoćnik suije donosi ispravnu odluku i Mančester će izvesti korner.

58' Strahinja Pavlović je dobio žuti karton.

53' Vladimir Stojković odlično brani pokušaj koji je stvorio Rašford. Oslobodio  je sebi malo prostora unutar šestnaesterca i uputio brzu loptu po podu u donji lijevi ugao.

49' GOOOL Rašford postiže gol za 3:0. Partizan je na koljenima. Rašford se izborio za prostor u šesnaestercu i primio pas koji je poslao Jang, te je postigao gol u lijeve rašlje.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. 

45+2' Kraj prvog poluvremena. Na odmor se odlazi sa prednošću od 2:0 za engleski tim. Vicešampion Srbije mora bolje u drugom dijelu ako želi ostati u trci za evropsko proljeće.

45+1' Pomoćni sudija je podigao je zastavicu i glavni sudija je zaustavio napad. Suma je bio uhvaćen u ofsajdu.

45' Ešli Jang je ostao nemarkiran na ivici šesnaesterca nakon centaršuta.Šutirao je odmah pokraj desne stative. Veliki promašaj Mančestera.

43' Rašford u šansi za gol. Mogao je bolje iskoristiti ovu loptu. Loše je šutirao iz blizine, ravno u golmana i Vladimir Stojković je obranio taj udarac.

40' Inicijativa domaćih. Dva gola, još tri promašene prilike, Mančester junajted za sada dominira ovom utakmicom. Drugi gol ih je ohrabrio da napadaju i dalje. Partizan statičan.

35' Martial opet prijeti. Promašio je sada ipak cijeli gol. Primio je centaršut u šesnaestercu i šutirao po golu, ali loše. Lopta je otišla iznad gola.

33' GOOOL Martial postiže gol za 2:0. Mančester sad već ima ozbiljnu prednost. Martial je završio svoju prekrasnu solo akciju sa odličnim udarcem unutar šestnaesterca. Lopta je uletjela u donji lijevi ugao, a Vladimir Stojkovćc nije mogao  ništa napraviti da ju zaustavi.

32' Natho dobija žuti karton zbog grubog starta.

27' Martial šutira sa ivice šesnaesterca ali lopta ne pogađa okvir gola Partizana.

26' Dobra prilika za Partizan. Suma je gađao iz daljine, ali lopta prolazi dva metra od desne stative Mančestera.

22' GOOOL Mančester dolazi do vođstva od 1:0. Mejson Grinvud pokazuje svoje šuterske sposobnosti i lopta ulazi u mrežu Stojkovića.


Partizan ima podršku svojih navijača u Mančesteru


15' Rašford je bio u dobroj prilici nakon centaršuta sa strane i šutirao sa otprilike 11 metara. Međutim, nije bio precizan i lopta je otišla visoko iznad gola.

11' Vladimir Stojković je istrčao sa linije i presjekao centaršut iz kornera koji je uputio Huan Manuel Mata. Prije toga Fred se našao u obećavajućoj situaciji nakon što je primio precizan pas. Šutirao je po golu, ali je pogodio protivnika koji mu se našao na putu. Lopta je izvan granica igrališta. Mančester je dobio korner.

9' Rašford je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio šutirati iz sve snage po sredini gola. Vladimir Stojković je bio oprezan i lako mu je obranio šut.

5' Partizanu poništen gol.  Sadik je postigao gol, lobovao Romera, ali je i on bio u ofsajd poziciji. Još jedna ispravna odluka sudije.

3' Prvo pojavljivanje engleskog tima pred golom Partizana završava neuspješno. Pomoćnik sudije podiže zastavicu. Markus Rašford je proigrao Antonija Marsijala, Francuz je zatresao mrežu Partizana, ali je bio barem metar i po u ofsajdu.

1' Počela je utakmica na Old Trafordu. Tribine kultnog stadiona kako je to običaj u Engleskoj još se pune. Junajted u crvenim dresovima, a Partizan u tradicionalnoj crno-bijeloj kombinaciji.

Sastavi: 

Mančester junajted: Romero, Van-Bisaka, Megvajer, Roho, Jang, Mektomini, Fred, Mata, Grinvud, Rašford, Marsijal.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Natho. Suma, Asano, Tošić, Sadik

Sudija: Matijas Gestranijus (Finska).

Rezultati by SofaScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije