Fudbal

Medunjanin: Bolji smo od Grka

Medunjanin: Bolji smo od Grka
Medunjanin: Bolji smo od Grka

Kvalitetniji smo od Grka bez obzira na to što su bodovno ispred nas, rekao je Haris Medunjanin, fudbaler reprezentacije BiH, koja sutra na "Bilinom polju" igra jednu od ključnih utakmica za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Prvotimac Filadelfije, koji se nakon kraće pauze vratio u bh. tim, dobro poznaje Grke, protiv kojih je odigrao nekoliko utakmica.

"Utakmica je bitna i moramo pobijediti. Puno naših igrača je igralo slične utakmice do sada i mislim da imamo kvaliteta da savladamo Grčku. To smo pokazali i u Atini, dominirali smo svih 90 minuta, ali smo nesretno primili gol pred sami kraj", kazao je Medunjanin.

Kada je riječ o sastavu ekipe, najvažnije pitanje bilo je u vezi s Miralemom Pjanićem. Veznjak Juventusa trenirao je pod posebnim režimom, a izvještaj o njegovom stanju dao je doktor reprezentacije Reuf Karabeg.

"Njegov oporavak ide najboljim putem. Obavio je trening i mi činimo sve da kroz svu dostupnu fizikalnu terapiju ubrzamo proces oporavka. Istinski se nadamo da će moći igrati u petak. Uradili smo magnetnu rezonancu i ultrazvuk koljena. Radi se o kontuziji na natkoljenoj kosti sa unutrašnje strane i o distorziji zgloba", rekao je Karabeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije