Fudbal

Moratinoj djeci prijetili smrću nakon promašaja na EP

Moratinoj djeci prijetili smrću nakon promašaja na EP
Foto: Tanjug/AP | Moratinoj djeci prijetili smrću nakon promašaja na EP
N.N.

Španski napadač Alvaro Morata izjavio je da je primao prijetnje i da su vrijeđali njegovu porodicu nakon nekoliko promašaja koje je imao na Evropskom prvenstvu.

"Nakon meča s Poljskom nisam mogao zaspati devet sati. Primao sam prijetnje i vrijeđali su moju porodicu. Pisali su da se nadaju da će mi djeca umrijeti. Mogu prihvatiti kritiku što ne postižem pogotke, ali kada vam govore da žele da vam djeca umru, to je vrlo ozbiljno i uznemirujuće. Kad se sa saigračima vratim u hotel, mobitel ostavim što dalje od sebe. Međutim, najviše mi smeta što te prijetnje čuju moja žena i djeca dok su na stadionu za vrijeme susreta", rekao je Morata za špansku radio stanicu "Cope".

Napadač je istakao da se danas puno bolje nosi s uvredama i prijetnjama jer redovno razgovara s ekipnim psihoterapeutom.

"Saigrači me zezaju zbog toga, ali meni to puno pomaže. Dobro je kad s nekim možeš razgovarati o stvarima koje te muče", poručio je Morata.

Inače, Morata je bio u početnoj postavi Španije u sve tri utakmice u grupi, ali je unatoč brojnim prilikama postigao samo jedan gol.

Priliku da popravi svoj skor imaće u osmini finala protiv Hrvatske, a ovaj meč se igra u ponedjeljak u Kopenhagenu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije