Fudbal

N/FS BiH: Ista pravila za sve

N/FS BiH: Ista pravila za sve
Foto: N.N. | N/FS BiH: Ista pravila za sve

Rad Prvostepene i Drugostepene komisije za licenciranje klubova je potpuno nezavisan i autonoman, poručili su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, odgovarajući na izjave čelnika Željezničara.

U saopštenju iz bh. kuće fudbala istakli su da u potpunosti podržavaju rad svojih organa, te da je UEFA, na bazi svojih standarda, uspostavila monitoring sistem kojim se nadzire rad svih njenih asocijacija članica pa tako i N/FS BiH.

"U skladu sa statutarnim obavezama i odredbama pravilnika o licenciranju klubova N/FS BiH za međunarodna i domaća takmičenja, nadležna komisija za licenciranje klubova u prvom i drugom stepenu vodi proces u skladu sa svim relevantim procesima vezanim za izdavanje licence klubu aplikantu. Rad ovih komisija je potpuno nezavisan i autonoman, a propisi kojima se komisije vode prilikom izdavanja licence su vrlo jasno i precizno definisani. N/FS BiH u potpunosti podržava rad svojih organa i tijela, posebno u pravcu dosljednosti provođenja definisanih procedura i transparentnosti kod donošenja svojih odluka, kao i strogo poštivanje pravila jednakog tretmana svih aplikanata", navodi se između ostalog u saopštenju N/FS BiH.

Dodaju da niti jedna odluka nadležnih tijela ne može biti donesena bez potpunog sagledavanja činjeničnog stanja, ispitana i provjerena po svim segmentima razmatranja u skladu sa UEFA pravilnicima.

"UEFA je, na bazi svojih standarda, uspostavila monitoring sistem kojim se nadzire rad svih asocijacija članica, što se posebno odnosi na proces licenciranja i rad klubova. Ne postoji izvaninstitucionalna adresa gdje se može, bez argumenata i verbalno, odlučivati o valjanosti neke odluke komisija NS BiH", poručili su iz N/FS BiH.

Nakon dobijanja licence za nastup u Evropi u prvostepenom postuku čelnici Željezničara najavili su između ostalog tužbu protiv N/FS BiH, a odluku Prvostepene komisije nazvali su skandaloznom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije