Fudbal

Neven Subotić i saigrači odrekli se plata da bi spasili klub od propasti

Neven Subotić i saigrači odrekli se plata da bi spasili klub od propasti
Foto: Arhiva | Neven Subotić i saigrači odrekli se plata da bi spasili klub od propasti

Fudbaleri Union Berlina, čiji je član nekadašnji srpski reprezentativac Neven Subotić, odrekli su se plata kako bi spasili klub od finansijske propasti tokom pandemije virusa korona.

Kako prenosi Reuters, igrači Uniona neće uopšte primati mjesečnu zaradu u narednom periodu, a nije navedeno koliko će dugo trajati takva odluka.

"Naš klub je fudbalski klub, ako nema fudbala, onda se naše postojanje dovodi u pitanje. Mi smo prethodnih mjeseci naporno radili da dođemo do Bundeslige i ne možemo da dozvolimo da nam sav trud nestane. Hvala igračima na velikom razumijevanju. Uštedjećemo dosta novca, lakše ćemo prebroditi krizu", rekao je predsjednik Dirk Zingler.

Prethodno, fudbaleri Borusije Dortmund i Bajerna prihvatili su smanjenje plata za 20 odsto, a pored ta dva kluba, Lajpcig i Bajer Leverkuzen, predstavnici Njemačke u Ligi šampiona, osnovali su fond u kome trenutno ima 20 miliona evra, kako bi pomogli klubovima koji će zbog prekida takmičenja imati finansijske probleme.

Bundesliga je zbog pandemije virusa korona prekinuta 13. marta, a Union se trenutno nalazi na 11. poziciji sa 30 bodova iz 25 utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije