Fudbal

Ovih 11 reprezentacija je dosad izborilo Svjetsko prvenstvo

Ovih 11 reprezentacija je dosad izborilo Svjetsko prvenstvo
Foto: Printscreen YouTube | Ovih 11 reprezentacija je dosad izborilo Svjetsko prvenstvo

Engleska i Švajcarska još su dvije reprezentacije koje su osigurale plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine, pa je za sada popunjeno 11 od 32 mjesta.

Plasman na Svjetsko prvenstvo do sada je osiguralo devet evropskih reprezentacije (Njemačka, Danska, Francuska, Hrvatska, Belgija, Španija, Srbija, Engleska, Švajcarska), od južnoameričkih jedino Brazil i naravno, domaćin Katar.

Evropu će predstavljati ukupno 13 reprezentacija. Biće to 10 pobjednika grupa te tri reprezentacije koje će vizu za Katar loviti u dodatnim kvalifikacijama. Afriku će na SP-u predstavljati pet reprezentacija, iz Azije će doći četiri ili pet (plus domaćin), a iz Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba tri ili četiri. Iz Južne Amerike će biti četiri ili pet ekipa, a iz Okeanije jedna ili nijedna, prenosi Index.hr.

U interkontinentalnim kvalifikacijama sudjelovaće četiri ekipe koje će se boriti za dva mjesta. U njima će učestvovati po jedna reprezentacija iz Azije, CONCACAF-a, Okeanije i Južne Amerike. Igraće se dva para s po dvije utakmice, kod kuće i u gostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije