Fudbal

"Parni valjak" izgubio dah

"Parni valjak" izgubio dah
Foto: FK Partizan | "Parni valjak" izgubio dah

Ako debakl od Fejenorda (2:5) u prvom meču osmine finala Lige Konferencija nije bio potvrda da su fudbaleri Partizana upali u ozbiljnu krizu, sada je to svima jasno nakon današnjeg remija sa Napretkom u 27. kolu Superlige Srbije.

Izabranici Aleksandra Stanojevića nisu uspjeli da na svom terenu probiju defanzivni blok Kruševljana, te su tako kiksnuli u borbi za titulu šampiona Srbije.

"Parni valjak" je nakon sjajnog otvaranja sezone izgubio ritam pa sada najveći rival, Crvena zvezda sutra ima šansu da se trijumfom na gostovanju kod Metalca, bodovno izjednači na tabeli. Treba reći da bi u tom slučaju, ekipa Dejana Stankovića ipak izbila na vrh poretka zbog boljeg međusobnog skora zahvaljujući nedavnoj pobjedi od 2:0 u derbiju na svom stadionu. Trener Partizana Aleksandar Stanojević bio je razočaran posle ovog kiksa.

"Sigurno da je skup poraz, sigurno je da smo razočarani celom ovom situacijom. Jednostavno se nismo izdigli posle teške evropske utakmice i to je to", rekao je Stanojević.

Partizan juče nije bio mnogo opasan u susretu sa Napretkom, imali su igrači Aleksandra Stanojevića nekoliko šansi da probiju zaista tvrd bedem oko gola gostiju ali sve je to izgledalo sporo, tromo i bezidejno. Vrhunac loše igre domaćih bila je situaciju sudijskoj nadoknadi kada Marko Milovanović sa četiri metra nije uspio da matira golmana Kruševljana Nikolu Vasiljevića.

Napredak se ovim bodom podigao na tabeli i sada je sedmi a trener Ivan Stefanović bio je svjestan da je njegov tim "sapleo" Partizan ali da njega ne interesuje šampionska trka dva kluba.

"Nismo uspeli da dobijemo tri utakmice kod kuće, pritom smo imali pehove sa crvenim kartonima. Doći ovde i igrati sa Partizanom je teško. Oni su u trci za titulu, mi se borimo za plej-of. Momci su se borili, tražili smo šansu iz kontri i polukontri. Mogli smo i da kaznimo Partizan i odnesemo kući sva tri boda. Videlo se da je Partizan umoran i da je pod pritiskom. I mi smo isto tako. Mi igramo za nas, borimo se za goli život. Ja hranim porodicu od ovoga, igram za sebe Napredak. Mene ne interesuju ni Zvezda ni Partizan. Imamo naš cilj, a to je plej-of", rekao je Stefanović za TV Arenasport.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije