Fudbal

"Petarda" Milana protiv Bolonje

"Petarda" Milana protiv Bolonje
Foto: Tanjug/AP | "Petarda" Milana protiv Bolonje

Fudbaleri Milana savladali su Bolonju sa 5:1 (2:1) u poslednjoj subotnjoj utakmici 34. kola italijanske Serije A i tako su napravili važan korak u borbi za plasman u Ligu Evrope.

Milan je sada šesti na tabeliu sa 56 bodova, tri više od Napolija i jedan manje od Rome, uz po utakmicu više, dok je Bolonja deseta sa 43 boda.

Već u desetom minutu domaći su poveli poslije divne timske akcije (i prije toga su imali dvije šanse), a Selmakers je na ubacivanje Ernandesa gađao po zemlji i pogodio za 1:0. Prednos je duplirao Džalhanoglu u 24. minutu - nespretno je reagovao golman gostiju Skorupskog, praktično je dodao loptu turskom igraču, koji ju je primio i zakucao u mrežu sa desetak metara.

Nadu timu Siniše Mihajlovića donio je Tomijasu golom u 44. minutu, bila je to golčina, poslije lijepog driblinga šutirao je sa ivice kaznenog prostora i pogodio gornji lijevi ugao gola domaćih.

Nije nada dugo trajala, već u 49. minutu Ismael Benaser je prošao po sredini kroz praktično nepostojeću odbranu Bolonje i postigao je gol, a asistent je bio Džalhanoglu. U 57. minutu Ante Rebić je zatresao mrežu, šutirao je iz okreta sa sedam-osam metara poslije dodavanja Ibrahimovića, da bi konačni rezultat postavio Kalabrija u 92. minutu.

U sljedećoj rundi Milan gostuje Sasuolu, dok Bolonja igra sa Atalantom takođe na strani.

(Sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije