Fudbal

Pobjedom protiv Tuzla Cityja Borac se vratio na drugo mjesto

Pobjedom protiv Tuzla Cityja Borac se vratio na drugo mjesto
Foto: Facebook / Tuzla City | Pobjedom protiv Tuzla Cityja se vratio na drugo mjesto

Ekipa Borca savladala je Tuzla City u susretu 8. kola Premijer lige BiH rezultatom 2:0.

Ekipa Zlatana Nalića sjajno je otvorila meč i već u drugoj minuti imali su priliku da s bijele tačke dođu u prednost. Dujaković je srušio Crnkića, sudija Mulahasanović pokazao na bijelu tačku, ali Pavlović brani pokušaj Ubiparipa i tako spašava svoj tim.

Odmah na drugoj strani uzvratio je Borac, ali udarac Ziljkića pogodio je prečku. Vranješ je u 17. minutu prijetio, ali Muminović brani, da bi u 19. minutu gosti iz Tuzle imali svoju drugu priliku na meču, ali Rustemović nije bio precizan.

Do kraja prvog poluvremena Rugašević na jednoj i Zakarić na drugoj strani imali su po još jednu priliku, ali nije bilo promjene rezultata.

Ključni trenutak utakmice desio se u u 73. minutu. Danilović je šutirao, lopta pogađa jednog igrača i mijenja smjer te vara gostujućeg golmana za vođstvo Borca od 1:0. Samo četiri minute poslije, Vranješ je dodao do Ziljkića, a ovaj drugi sjajnim udarcem pogađa za 2:0.

Do kraja meča bilo je prilika na obje strane, ali nije bilo pogodaka i susret je završen pobjedom Borca od 2:0.

Oni se nakon ovog kola nalaze na drugom mjestu Premijer lige BiH sa 15 bodova, koliko ima i Željezničar, dok Tuzla City ostaje na četvrtom mjestu sa 13 osvojenih bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije