Fudbal

Podrška ženskom fudbalu: Mozzart donirao dresove ŽFK Mladost Rogatica

Podrška ženskom fudbalu: Mozzart donirao dresove ŽFK Mladost Rogatica
Foto: N.N. | Podrška ženskom fudbalu: Mozzart donirao dresove ŽFK Mladost Rogatica

Ženski fudbalski klub Mladost iz Rogatice postoji samo šest godina, a njihove seniorke već se takmiče u Prvoj ligi Republike Srpske. Iako imaju skromna sredstva za rad, ove talentovane fudbalerke bilježe dobre rezultate.

Njihov entuzijazam prepoznala je kompanija Mozzart koja ih je podržala donacijom opreme, a kako bi nastavile uspon na tabeli.

"Ovo je zaista velika podrška za nas. Često kuburimo s nabavkom opreme, pa je ovo zaista nenadana pomoć na kojoj zahvaljujemo kompaniji Mozzart", rekao je predsjednik ŽFK Mladost Rogatica Željko Ćuzulan.

Ova ekipa broji 28 članica, a, osim seniorske, klub ima i mlađe selekcije. Dok se prvi tim takmiči u Prvoj ligi Srpske, mlađe kategorije vrijedno treniraju i pripremaju se za svoja prva takmičenja

Djevojke su trenutno šeste na tabeli, pa imaju ambiciju da u novoj opremi iz Mozzarta zauzmu sam vrh Prve lige Srpske… Njihovim stopama bi mogle i mlađe igračice jer je klub nedavno dobio pojačanje kada im se pridružilo još deset djevojčica… To im, kažu, daju nadu da će ovaj klub trajati, a ženski fudbal postati još popularniji na našim prostorima.

Podršku u radu ŽFK Mladost dobija od opštine, te lokalnih javnih preduzeća, a apliciraju i na FIFA projekte. Svaka dodatna podrška, posebno u vidu opreme, mnogo im znači, pa se nadaju da će u dresovima iz Mozzarta do novih pobjeda.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću do sada je donacijama opreme usrećio više od stotinu klubova širom BiH u okviru akcije "Novi dresovi za nove šampione".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije