Fudbal

Poginuo mladi hrvatski reprezentativac u futsalu

Poginuo mladi hrvatski reprezentativac u futsalu
Foto: MNK Square Dubrovnik | Poginuo mladi hrvatski reprezentativac u futsalu

Andro Zarač (19), mladi hrvatski reprezentativac u futsalu i igrač MNK Square, poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod Dubrovnika u ponedjeljak rano ujutro.

To je iz kluba potvrđeno za portal 24sata.hr.

Zarač je igrao turnir na Kantafigu i sjeo je na moped s 18-godišnjom suputnicom te je na cesti iz Dubrovnika u pravcu Sustjepana na Bahatovini, iz neutvrđenih razloga, skrenuo desno i udario u brdo, dok se moped nastavio nekontrolisano kretati po cesti.

Zarač je poginuo na mjestu događaja, a suputnica mu je lakše povrijeđena. Oboje su nosili zaštitne kacige. Saobraćaj je za vrijeme uviđaja na tom dijelu ceste sjeverno od Dubrovnika bio potpuno zatvoren.

Andro je protekle dvije sezone igrao za Square i dobrim igrama zaslužio poziv u juniorsku reprezentaciju Hrvatske, za koju je zabio i nekoliko golova.

"Ponosan sam što sam pozvan u reprezentaciju Hrvatske. Zahvaljujem treneru i klubu koji su mi to omogućili. Dat ću sve od sebe da opravdam taj poziv i da dokažem da sam s razlogom pozvan", govorio je Zarač u aprilu prošle godine nakon što je dobio poziv.

Nekoliko dana posilje, u drugoj od dvije prijateljske utakmice protiv Makedonije u Karlovcu, postigao je dva gola u pobjedi 6:5, oba u istom minutu.

Momak rođen 6. januara 2000. bio je jedan od ključnih igrača kadetskog tima Squarea koji je u sezoni 2016/17. osvojio treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske i sljedeće sezone zaradio je poziv u seniore. Zaigrao je za njih već u prvom kolu protiv Uspinjače u Gospinu polju. Nažalost, veliki talent zauvijek je ugašen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije