Fudbal

Pojačanja u FK Borac stižu kao na traci

Pojačanja u FK Borac stižu kao na traci
Pojačanja u FK Borac stižu kao na traci

Sa šest novajlija Fudbalski klub Borac je počeo pripreme u Bijeljini za nastavak sezone, a uskoro se očekuje dolazak još pojačanja sa kojima se već uveliko vode pregovori.

U nedjelju ujutru "crveno-plavi" su otputovali u etno selo Stanišić, a po dolasku ih je sačekao snijeg, koji može da pravi probleme u treniranju. Sa ekipom u autobusu bila su četiri pojačanja, i to Boris Raspudić, Darko Maletić, Armando Mance i Goran Vukliš, dok su ekipu u Bijeljini čekali Vladan Milosavljev i Vladimir Đilas.

Čelnici Banjalučana sigurno neće stati na ovome, i kako je potvrdio Branimir Tulić, sportski direktor kluba, pregovori su u toku sa Tonijem Markićem, Stefanom Aškovskim i Danijelom Majkićem.

Markić je već igrao za Borac, a nakon toga je bio član Širokog Brijega, Zrinjskog, Olimpica i finskog Kupsa, a prema sajtu "Transfermakrt.de" je slobodan igrač od prvog dana 2016. godine. Aškovski je igrač Partizana koji je kao pozajmljen igrač "crno-bijelih" igrao za Donji Srem, Napredak, Škendiju, a prvi dio sezone je proveo u Novom Pazaru. Ukoliko i Majkić zaduži crveno-plavu opremu, pojačaće konkurencuju u veznom redu, koja bi u nastavku sezone mogla da bude i najjači dio Borčeve ekipe.

"Pregovore smo počeli, ali je još rano govoriti kako i kada bi mogli da se završe. Aškovski traži opciju u inostranstvu i tražio je da ga sačekamo. O njemu će sve biti poznato za dan ili dva. Radi se o igračima koji mogu da nam pomognu u borbi za opstanak", rekao je Tulić.

Iako je ekipa iz Platonove ulice dovela nekoliko pojačanja u veznom redu, pojavila se opcija da se u Borac vrati Miroslav Stevanović, koji je nedavno postao slobodan igrač nakon raskida saradnje sa grčkim Ergotelisom. Međutim, njegov povratak je daleko od realizacije upravo zbog toga što u Borcu imaju dosta veznih igrača.

Banjalučani će do subote trenirati u etno selu, a zatim se vraćaju u grad na Vrbasu, gdje će odigrati prvi kontrolni meč i to protiv gradskog rivala BSK-a. Nakon toga pripreme će nastaviti na Hrvatskom primorju u Medulinu, gdje bi trebalo da se zadrže oko dvije nedjelje. Tamo je planirano odigravanje nekoliko utakmica, a imena rivala još nisu poznata.

"Dogovorili smo pripreme u Medulinu, gdje ćemo imati fantastične uslove. Na raspolaganju ćemo imati odlične terene i sigurno ćemo odigrati nekoliko vrlo kvalitetnih utakmica", jasan je Tulić.

Spisak putnika

Na put za etno selo Stanišić je otišlo 18 igrača, i to: Branislav Ružić, Goran Vukliš, Stefan Pupovac, Srđan Bečelić, Boris Raspudić, Nemanja Vidović, Ajdin Redžić, Uglješa Radinović, Darko Maletić, Lazar Marjanović, Toni Jović, Fedor Predragović, Armando Mance, Branko Trninić, Ognjen Petrović, Dušan Komljenović, Stefan Savić i Predrag Zekanović.

Otpisani

Čelnici kluba su se prije odlaska na prvi dio priprema zahvalili nekolicini igrača koji su proglašeni za višak ili su poput golmana Bojana Jovića morali da odu zbog viška stranaca jer je u BH Telecom Premijer ligi BiH dozvoljeno šest igrača koji nemaju pasoš BiH.

Članovi Borca više nisu: Bojan Jović, Mile Paštar, Zvezdan Đorđilović, Stojko Kikić, Mićo Kuzmanović, Srboljub Jandrić, Bojan Macanović i Elvir Koljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije