Fudbal

Poslije Srba i Hrvati bijesni na Briha: A za nas nema VAR-a?

Poslije Srba i Hrvati bijesni na Briha: A za nas nema VAR-a?
Foto: N.N. | Poslije Srba i Hrvati bijesni na Briha: A za nas nema VAR-a?

Njemački sudija Feliks Brih, nakon što je prije samo 16 i po mejseci oštetio Srbiju protiv Švajcarske na Mundijalu u Rusiji, novim kontroverznim odlukama na meču između fudbalera Dinama i Šahtjora u Ligi šampiona navukao je gnijev i javnosti u Hrvatskoj.

Brih, na ovdašnjim prostorima poznat po tome što nije koristio VAR prilikom faula nad Aleksandrom Mitrovićem protiv Švajcarske i tako direktno uticao na poraz 1:2, slično je ponovio i na zagrebačkom Maksimiru kada je u 97. minutu dosudio sumnjiv penal za Ukrajince i remijem 3:3 ostavio ih u igri za osminu finala.

Blagi duel Marka Ðira i Tajsona okarakterisao je kao najstrožu kaznu i to na "prvu loptu", potvrdivši odluku i uz pomoć VAR-a, koji nije želio da gleda za dvije situacije kao moguću korist za Dinamo i tako napravio sličan potez kao kod greške za Srbiju, zbog čega je tada izbačen sa Svjetskog prvenstva.

Najveći bijes navukao je kod trenera "modrih" Nenada Bjelice, koji je VAR opisao kao "cirkus i da ubija emocije u fudbalu" zato što Nijemac nije htio da pogleda situacije za Dinamo.

"Ako ne žele gledati to, šta će nam VAR? Ja uvijek govorim da je VAR obično s*anje! Ubija emocije, ubija igru. I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR. Ja sam apsolutno protiv VAR-a", ljutito je govorio Bjelica na konferenciji za medije poslije utakmice, svjestan da rizikuje kaznu UEFA.

Brih ima "podeblji CV" grešaka, pored toga što je oštetio Srbiju isto tako je i priznao "fantomski" gol Stefanu Kislingu u meču Bundeslige, iako je lopta u mrežu ušla sa spoljne strane, a zamjerke na njegovo suđenje imali su i fudbaleri iz Sjeverne Irske baš protiv Švajcarske jer je, kao što je i tvrdio kapiten Srbije Aleksandar Kolarov, sa rivalom pričao na maternjim jeziku, umjesto po pravilima na engleskom.

"Istakao" se i u sudaru Srbije i Hrvatske (1:1) na stadionu "Rajko Mitić" kada je podijelio "kišu" kartona, isključio Nemanju Matića i Josipa Šimunića za čuveni grub start na Miralemu Sulejmaniju.

Ono što je interesantno je da je ne tako davno sudio finale Lige Evrope Sevilja - Benfika 2014. i tri godine kasnije finale Lige šampiona Real Madrid - Juventus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije