Fudbal

Predsjednik Fudbalskog saveza Bolivije uhapšen na poluvremenu

Predsjednik Fudbalskog saveza Bolivije uhapšen na poluvremenu
Foto: Tanjug/AP | Predsjednik Fudbalskog saveza Bolivije uhapšen na poluvremenu

Bolivijski istražioci uhapsili su privremenog predsjednika tamošnjeg Fudbalskog saveza tokom kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Ekvadora.

Markos Rodriges, optužen za korupciju, priveden je tokom utakmice na stadionu "Ernando Siles" u La Pazu, gdje je Bolivija izgubila od Ekvadora sa 3:2.

Lokalni mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako Rodriges napušta stadion u pratnji policije.

Ronaldo Aramajo, koji je u izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bolivije, potvrdio je hapšenje u izjavi lokalnim medijima i dodao da je sastanak za izbor novog predsjednika koji je bio zakazan za petak sada neizvjestan.

Markos Rodriges bio je privremeni predsjednik Saveza otkako je Sezar Salinas u julu preminuo od posljedica virusa korona.

Lokalni mediji su prenijeli da je policija pokušala da uhapsi Rodrigesa u hotelu u kojem bi trebalo da se održe izbori, ali je on već bio otišao na stadion.

Bolivijski fudbal je u krizi, a rukovodioci klubova se bore oko vlasti u Savezu. Državno prvenstvo je prekinuto od marta zbog pandemije virusa korona i još nije nastavljano baš zbog tih sporova.

Inače, reprezentacija Bolivije je upisala i treći poraz u kvalifikacijama i posljednja je na tabeli, dok je Ekvador treći sa šest osvojenih bodova.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije