Fudbal

Predsjednik Radnika odlučio povući odluku: Krstajić ostaje da pomogne

Predsjednik Radnika odlučio povući odluku: Krstajić ostaje da pomogne
Foto: N.N. | Predsjednik Radnika odlučio povući odluku: Krstajić ostaje da pomogne

Uvažavajući okolnosti i trenutak u kome se svi nalazimo, kako grad Bijeljina, tako i cijeli region, želim iskazati odgovornost i povući ostavku na mjesto predsjednika FK Radnik, poručio je Mladen Krstajić.

Proslavljeni fudbaler i nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije ponukan novonastalom globalnom krizom, koja će sasvim sigurno ostaviti traga i na premijerligaša iz Semberije, odlučio je promijeniti odluku iz decembra prošle godine, kada je svoj mandat stavio na raspolaganje    "Na sjednici održanoj 27. decembra prošle godine podnio sam ostavku na mjesto predsjednika FK Radnik iz Bijeljine.

Kako Skupština kluba nije zasjedala od momenta podnošenja moje ostavke i nije je prihvatila ili se na drugi način izjasnila o njoj, ovim putem vas obavještavam da povlačim podnesenu ostavku", navodi se u pismu koje je Krstajić dostavio klubu. Iz bijeljinskog premijerligaša, koji je kao i ostali klubovi u Bosni i Hercegovini, regionu i u većem dijelu svijeta trenutno na prinudnom odmoru, s radošću su primili ovu informaciju.   "Na muci se poznaju junaci. U ovom momentu nismo mogli dobiti bolju vijest. U jednoj izuzetno teškoj situaciji koja nas je zadesila i neizvjesnosti koja je pred nama, kada nismo znali ni šta ćemo ni kako ćemo, kao vjerovatno i ostali klubovi, za nas je povratak Mladena Krstajića na kormilo kluba nada da ćemo lakše uspjeti prebroditi sve probleme.

Predstoji nam težak period izazvan krizom korona virusa, ali smo sigurni da će Mladen Krstajić znati da amortizuje probleme i pomogne nam da ih zajedničkim snagama prebrodimo", rekao je sekretar FK Radnik Slobodan Đorđić. Mladen Krstajić trenutno je u Srbiji, ali je već obavio razgovore sa svima u klubu i dao prve upute za dalje djelovanje.   "Granice su zatvorene i Mladen ne može sada doći. Čim to bude moguće održaćemo radni sastanak, a do tada ćemo raditi telefonski. Nadamo se svi da ćemo što prije početi ponovo pričati o fudbalskim temama", dodao je Đorđić.   Radnik je pod Krstajićevim vodstvom doživio potpuni procvat.

Nekada fenjeraš i gubitaš postao je stabilan premijerligaš. Bijeljinci su 2016. godine napravili i istorijski podvig osvajanjem Kupa Republike Srpske i Kupa Bosne i Hercegovine, te tako ostvarili prvo učešće na međunarodnoj sceni. U Evropi su igrali i prošle godine.  "Uvažavajući okolnosti i trenutak u kome se svi nalazimo, kako grad Bijeljina, tako i cijela Republika Srpska, BiH, Srbija i cijeli region, ovim putem želim iskazati odgovornost prema fudbalerima, navijačima, Upravi i zaposlenima u FK Radnik kao i ostalim građanima tako što povlačim ostavku. U skladu sa svojim ovlaštenjima i mogućnostima u ovim okolnostima trudiću se maksimalno pomoći FK Radnik", navodi se između ostalog u pismu Mladena Krstajića upućenog klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije