Fudbal

Prosinečki: Nismo spremni za takve utakmice

Prosinečki: Nismo spremni za takve utakmice
Foto: N.N. | Prosinečki: Nismo spremni za takve utakmice

Mi nismo spremni za ove utakmice, rekao je Robert Prosinečki komentarišući mogućnost da se u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona sastanu Crvena zvezda i Dinamo iz Zagreba.

Legenda Crvene zvezde i hrvatskog fudbala u razgovoru za Sportklub nije rekao ko je trenutno bolji od "crveno-bijelih" i "modrih", ali je upozorio jedne i druge da su Legija i Šerif ozbiljne prepreke. Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je najbolja moguća osoba za komentar eventualnog duela šampiona Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Ma, zvalo me sto ljudi, na moru sam, odmaram", rekao je Robert Prosinečki.

Njegov životni put utkan je u ova dva kluba. Bio je Dinamov junior, zatim Zvezdina legenda, pa sa Dinamom (Kroacijom) u Ligi šampiona, pa trener "crveno-bijelih". Čovjek je koji je pisao istoriju oba kluba.

"Ma, mi nismo spremni za ove utakmice. Nažalost, to je svakom jasno. Što, ja bih sad trebalo da kažem ko je bolji, ko će proći. Jedino što zasad mogu reći jeste da su i Legija i Šerif ozbiljne prepreke. Treba prvo to preskočiti", rekao je popularni Žuti.

Puno poziva, svjestan je da će biti u centru medijske pažnje.

"Iskreno, najradije bih se maknuo od toga. To je moj život, jedan važan dio, ali nije najbitniji. I stoga o ovom doista više nemam namjeru da govorim", poručio je Prosinečki.

Utakmicu Dinama i Crvene zvezde ranih devedesetih na stadionu "Maksimir", sa kojeg su slike tuče navijača i nereda obišle svijet, mnogi smatraju svojevrsnom najavom tragičnih ratnih događaja koji su uslijedili kasnijih godina na području nekadašnje Jugoslavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije