Fudbal

Redžepagić: Džeko ostaje u Sitiju

Redžepagić: Džeko ostaje u Sitiju
Redžepagić: Džeko ostaje u Sitiju

Šanse da Edin Džeko ovog ljeta napusti Mančester Siti su gotovo nikakve, potvrdio je danas za "Nezavisne" Irfan Redžepagić, menadžer bh. reprezentativca, i priče o mogućem transferu nazvao čistim spekulacijama.

Najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine trenutno vrijeme provodi odmarajući se na relaciji rodno Sarajevo - Dubrovnik.

I iz njegovog PR tima takođe poručuju da ne razmišlja o transferu, niti je na tu temu uopšte spreman komentarisati. Mediji su objavili da je "dijamant" nedavno odbio ponudu Liverpula, a interes za njegove usluge pokazuju navodno Arsenal, Čelsi, Milan, Roma, PSŽ...

Redžepagić je na ove tvrdnje odgovorio u šaljivom tonu.

"Ispada da svi klubovi samo Edina traže. Čuo sam da su i neki prvoligaši u BiH zainteresovani za njega", našalio se Redžepagić i nastavio: "Svaki dan ga povezuju s drugim timom. Prvo je bio Atletiko, pa Juventus i sad Roma, Čelsi... Sve su to samo novinarska nagađanja i konstrukcije, koje se ponavljaju sa svakim prelaznim rokom. Meni je više dosadilo ponavljati da nema ništa od tih priča. Edin je trenutno na odmoru. Nikakve ponude nije odbio, jer ih jednostavno nije ni bilo. To je cijela istina o tome."

Podsjeća da bh. golgeter sa "građanima" ima važeći ugovor do 2018. godine. Osvnruo se i na nagađanja da je napadač navodno nezadovoljan svojim statusom u klubu, prvenstveno zbog nešto manje minutaže u minuloj polusezoni.

"Edin ima ugovor sa Sitijem i sretan je u tom klubu. Što se tiče minutaže, više faktora je uticalo na to. Bile su i dvije povrede koje su ostavile traga, ali kada se sve sabere, nema nikakvog razloga za nezadovoljstvo svojim boravkom u klubu sa kojim je osvojio ukupno četiri trofeja. Dakle, šanse za njegov odlazak su gotovo nikakve", zaključio je Redžepagić.

Kapiten "zmajeva" ekipu Sitija je pojačao u januaru 2011. godine uz do tada za naše prostore rekordno obeštećenje Volfsburgu u visini od 27,5 miliona funti. Igrajući na Ostrvu osvojio je dvije titule šampiona i podigao trofeje u FA i Karling kupu. Britanski mediji objavili su da bi napadač sa "Etihada" mogo otići, ali samo uz obeštećenje od 20 miliona funti.

Džeko je nedavno uvršten i među fudbalske velikane ponikle u istočnoj Evropi. Lista od 11 najuspješnijih igrača sa "istoka" uz detaljnu analizu objavljena je u britanskim medijima. Uz Džeku tu su Branislav Ivanović, Peter Čeh, Nemanja Vidić, Martin Škrtel, Andrei Kančelskis, Luka Modrić, Stilijan Petrov, Patrik Berger, Alen Bokšić i Dimitar Berbatov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije