Fudbal

Selektor "zmajeva" Ivajlo Petev još ne zna s kim će raditi

Selektor "zmajeva" Ivajlo Petev još ne zna s kim će raditi
Foto: N/FSBIH | Selektor "zmajeva" Ivajlo Petev još ne zna s kim će raditi

Ni mjesec i po dana od kako je imenovan, odnosno 20 dana prije prve utakmice kvalifikacija za plasman Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, selektor Ivajlo Petev nije dobio zvanično imena svojih saradnika u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na danas održanoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH nije odlučeno ko će asistirati bugarskom stručnjaku, a očekivalo se da će to biti Slaven Musa, Goran Brašnić, te kondicioni trener Eldin Jelešković. Četvrto ime u stručnom štabu navodno bi trebao biti Mensur Mujdža.

"Danas održana 64. sjednica Izvršnog odbora. Usvojeni su dokumenti za sjednicu Generalne skupštine zakazana za 16. marta: prijedlog plana rada N/FS BiH za 2021. godinu; nacrt izvještaja o izvršenju plana prihoda i rashoda za 2020.; izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja za 2020.; prijedlog plana prihoda i rashoda za 2021. Usvojena je i odluka o izmjenama pravilnika o postupku licenciranja klubova za UEFA takmičenja i Premijer ligu BiH. Sljedeća sjednica Izvršnog odbora biće održana prije zasjedanja Generalne skupštine", saopšteno je iz N/FS BiH.

Bugarski stručnjak na klupi "zmajeva" trebao bi debitovati 24. mart u Helsinkiju protiv Finske. Tri dana kasnije bh. tim će na "Bilinom polju" u Zenici u prijateljskoj utakmici će ugostiti Kostariku, dok borbu za Mundijal nastavlja 31. marta na "Grbavica" protiv Francuske. U Grupi D još su Ukrajina i Kazahstan.

Još se čeka i imenovanje selektora mlade U21 reprezentacije BiH. Očekuje se da će novi mandat dobiti Slobodan Starčević, a "zmajići" kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo počinju gostovanjem u Crnoj Gori 29. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije