Fudbal

Slavko Petrović optimista u nastavku sezone na klupi Olimpika

Slavko Petrović optimista u nastavku sezone na klupi Olimpika
Foto: klix.ba | Slavko Petrović optimista u nastavku sezone na klupi Olimpika

U karijeri sam većinom preuzimao teške zadatke, a nikada ni sa jednim klubom nisam ispao u niži rang, pa je za mene spasavanje Olimpika veliki izazov, poručio je Slavko Petrović, šef stručnog štaba najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Na klupu "vukova", koji su nakon 19 odigranih kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine prikovani za dno tabele sa četiri pobjede, jednim remijem i 14 poraza, iskusni stručnjak sjeo je kolo prije kraja prvog dijela sezone i debitovao pobjedom protiv Radnika. Preuzimanje kluba koji je na rubu ponora nije mu prvi put. U sličnoj situaciji svojevremeno je preuzeo kormilo Radnika iz Bijeljine i odveo ga kasnije do najboljeg rezultata u istoriji - osvojenog Kupa BiH.

"Meni je dolazak u Olimpik sigurno jedan od najtežih zadataka u karijeri, ali ja nisam neko ko beži od teških zadataka. Kroz celu karijeru puno je klubova koje sam preuzimao u nekim teškim momentima, kao što su bili Kalcasijena, Sloboda Tuzla, Radnik... Međutim, da nisam siguran u sebe da mogu da ispunim taj zadatak, ja to ne bih ni preuzimao", istakao je Petrović i dodao:

"Kada se setim samo Radnika kojeg sam preuzeo u trenutku kada je imao jedan bod i jedan postignut gol i koji je bio otpisan. Tada sam, doduše, s Radnikom imao malo više utakmica na raposlaganju da napravim nešto. U Olimpiku je ostalo 14 utakmica pred nama, ali verujem da ćemo uspeti."

U zimskoj pauzi očekuje potpunu mobilizaciju u klubu i rad koji će dovesti do stabilizacije i konačnog cilja, opstanka u bh. eliti.

"Mora se sve uraditi sa moje strane, sa strane igrača i Uprave da klub ostane u Premijer ligi. Opstanak je minimum cilja koji moramo postići. Od igrača očekujem da shvate ozbiljno situaciju u kojoj se nalazimo. Iako sada nisam u Sarajevu, ja ih svakodnevno proveravam, šalju mi izeštaje i program rada koji su odradili. Vidim da prihvataju moje savete", istakao je Petrović.

U timskoj pauzi biće potrebno i nekoliko pojačanja. Postoje pozicije na kojima Petrović trenutno ima samo jednog igrača.

"Imamo sada samo jednog stopetra i to je kriminalno. Tu moramo naći rešenje. Moramo se angažovati i igrač na levom beku, naći konkurenciju na sredini terena te potražiti jednog brzog ofanzivnog igrača. Po mogućnosti trebao bi nam i jednan fudbaler iza špica da imamo tu jedan jak kadar", najavio je Petrović.

Slavko Petrović trenersku karijeru u Premijer ligi Bosne i Hercegovine gradio je u tuzlanskoj Slobodi, sarajevskom Željezničaru i Radniku iz Bijeljine. Bio je i šef stručnog štaba klubova iz Srbije Borca iz Čačka, Rada, zatim Zalaegerszega, a ima iskustvo rada u nekoliko njemačkih niželigaša.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije