Fudbal

Vlahović strijelac za Juventus, SMS donio bod Laciju

Vlahović strijelac za Juventus, SMS donio bod Laciju
Foto: Tanjug/AP | Vlahović strijelac za Juventus, SMS donio bod Laciju

Juventus i Lacio odigrali su neriješeno 2:2, u posljednjem meču pretposljednjeg, 37. kola Serije A. Dušan Vlahović donio je prednost "staroj dami", Sergej Milinković-Savić u posljednjim trenucima pogodio za bod svojoj ekipi.

Juventus je još ranije obezbijedio četvrtu poziciju i plasman u Ligu šampiona, a duel s petoplasiranim Laciom bio je pitanje prestiža.

"Stara dama" je prije nekoliko dana izgubila u finalu Kupa Italije od Intera, pa je Masimilijano Alegri žele da se ekipa podigne na noge pobjedom nad ekipom iz Rima. Ali, to se na kraju nije desilo.

Juventus je odlično ušao u meč i poveo već u 10. minutu - Morata je bio asistent, a Dušan Vlahović postigao svoj 24. pogodak ove sezone u Seriji A.

U 36. minutu Španac je i sam zatresao mrežu Lacijala, povisio na 2:0, a tim rezultatom se otiplo na pauzu između dva poluvremena.

Lacio je bio znatno ofanzivnija ekipa tokom svih 90 minuta, ali je gol za goste postigao defanzivac Juventusa Aleks Sandro, koji je u 51. minutu zatresao svoju mrežu.

Sergej Milinković-Savić odigrao je odličan meč za gostujući tim, a svoju igru krunisao je pogotkom u posljednjim trenucima meča, kojim je donio bod svojoj ekipi.

Bio je to 11. pogodak za SMS-a ove sezone, uz isto toliko dodavanja za golove saigračima.

Vlahović je igru napustio u 62. minutu i nije dobio priliku da sustigne vodećeg na listi strelaca Ćira Imobilea, koji je postigao tri pogotka više od srpskog napadača, ali nije bio u timu Lacija zbog povrede.

U prvoj utakmici dana, Sampdorija je na svom terenu savladala Fiorentinu sa 4:1 i tako prebrinula brige oko borbe za opstanak u Seriji A.

(RTS)

Serija A, 37. kolo:

Subota:

Empoli - Salernitana 1:1

Udineze - Specija 2:3

Verona - Torino 0:1

Roma - Venecija 1:1

Nedjelja:

Bolonja - Sasuolo 1:3

Napoli - Đenova 3:0

Milan - Atalanta 2:0

Kaljari - Inter 1:3

Ponedjeljak:

Sampdorija - Fiorentina 4:1

Juventus - Lacio 2:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije