Fudbal

Zenga se nije zgrijao ni tri mjeseca na klupi Vulverhemptona

Zenga se nije zgrijao ni tri mjeseca na klupi Vulverhemptona
Zenga se nije zgrijao ni tri mjeseca na klupi Vulverhemptona

LONDON – Italijanski trener Valter Zenga (56) dobio je otkaz u Vulverhemptonu članu Čempionšipa, drugog ranga engleskog fudbala, nakon manje od tri mjeseca provedena na klupi.

Britanski mediji navode da je Zenga imenovan za menadžera 1. augusta i da je od tada u 14 utakmica ostvario svega četiri pobjede.

Posljednji poraz na domaćem terenu od Lids Junajteda rezultatom 0:1, koštao je Zengu posla.

“Stefano Cusin, pomoćni trener takođe je napustio klub. Vulverhempton će

detaljno razmotriti sve opcije oko imenovanja novog menadžera, ali nećemo postavljati nikakve rokove za završetak ovog važnog posla. Rob Edvards, trener u stručnom štabu imenovan je za privremenog menadžera prvog tima kluba", navode u bivšem Zenginom klubu.

“Vukovi“ su nakon 14. kola na lošem 18. mjestu sa 16 bodova. Zenga je svojevremeno bio smatran za jednog od najboljih golmana svijeta. U dresu Italije je od 1987. do 1992. godine upisao je 58 nastupa. U trenerskoj karijeri osim Vulverhemptona vodio je i Crvenu zvezdu, Steauu, Gazaintepspor, te italijanske klubove Sampdoriju, Cataniju i Palermo.

Radio je i u klubovima iz Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Najveći uspjesi su mu osvajanje titule nacionalnog šampiona Rumunije i Srbije.

(Anadolija)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije