Fudbal

Žižović pred žrijeb Lige Evrope: Jedina želja da igramo u Mostaru

Žižović pred žrijeb Lige Evrope: Jedina želja da igramo u Mostaru
Foto: Screenshot Facebook/Zrinjski | Mladen Žižović (lijevo)

Naša jedina želja u žrijebu je da nas posluži sreća i dobijemo ulogu domaćina, poručio je Mladen Žižović, trener Zrinjskog, uoči izvlačenja parova prvog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu Evrope.

Zbog novonastale situacije u vezi sa virusom korona odlukom UEFA u ovoj fazi takmičenja igraće se samo po jedna utakmica. Domaćin će biti određen takođe žrijebom.

"Naša jedina želja, a na koju naravno ne možemo uticati, jeste da igramo utakmicu u Mostaru. Ta mogućnost je 50-50 odsto, ali zbog svih novonastalih okolnosti, zbog ograničenja, restrikcija u putovanjima i troškova, bilo bi i te kako povoljno za nas ako bismo dobili ulogu domaćina. Sve ostalo nije toliko bitno, pa ni ime protivnika. Bilo koga da izvučemo, sa svakim se mora igrati i danas nema lakih rivala bez obzira na to što smo nosioci u žrijebu i uslovno ćemo imati neki privilegovani položaj", smatra Žižović.

Pored druga dva bh. predstavnika, Borac i Željezničar, Zrinjski će jedini imati status nosioca. Žrijeb parova prvog kola zakazan je za 10. avgust, dok su utakmice na rasporedu 27. avgusta. 

"Tek kada saznamo ime protivnika, moći ćemo govoriti o našim mogućim dometima u Evropi u predstojećoj sezoni. Danas svi igraju fudbal, svi ulažu, a mi smo svi u BiH začahureni u nekim vjerovanjima da smo mi ti koji mogu napraviti iskorak. Međutim, kada malo pogledamo u susjedstvo, vidimo da se mnogo novca ulaže u fudbal, pa tako i u klubove širom Evrope koji su za nas možda nepoznanica", istakao je Žižović.

Novu sezonu u M:tel Premijer ligi BiH "plemići" su počeli prošlog vikenda pobjedom na stadionu "Pod Bijelim brijegom" protiv povratnika u bh. elitu, ekipe sarajevskog Olimpika. Iako su slavili minimalno 1:0, Žižović nije nezadovoljan onim što je njegov tim pokazao.

"Bilo bi ružno biti nezadovoljan poslije osvojena tri boda. Najbitnije u svemu je da smo dobili utakmicu. Nije bilo jednostavno nakon pet mjeseci pauze pritisnuti tipku i izaći igrati za bodove. Težak je period iza nas, pa je i očekivano teško bilo ostvariti pobjedu", kazao je Žižović.

Novo ime u dresu s lentom uskoro će biti Dinko Trebotić. Nekadašnji igrač splitskog Hajduka, koji je sa dosta uspjeha nastupao i za Rudeš, Lokomotivu, Zagreb, Videoton, Bnei Jehudu, Fredrikstad, Slaven Belupo i Kaposvar, u narednim danima će potpisati ugovor s Mostarcima.

"Tu je s nama. Očekujemo da se u narednih desetak dana završi njegova papirologija i vrlo vjerovatno će konkurisati za četvrto kolo prvenstva. Riječ je o iskusnom igraču i pojačaće konkurenciju u veznom redu. Prelazni rok je do 1. oktobra, mi ne možemo reći da smo zatvorili transfer listu, ali smo veliki dio posla obavili", istakao je Žižović.  

Trebotić u Zrinjski stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo saradnju s Dinamom iz Minska.

Rivali

Među potencijalnim rivalima Zrinjskog prema trenutnoj listi su: Sumgajit (Azerbejdžan), Lokomotiv Plovdiv (Bugarska), Slavija (Bugarska), Botosani (Rumunija), Piast (Poljska), Krajova (Poljska), Levadia (Estonija), Hibernians (Malta), Dunajska (Slovačka), Ružomberok (Slovačka), Žilina (Slovačka), Laci (Albanija), Teuta (Albanija), Mura (Slovenija), Škupi (S. Makedonija) i Renova (S. Makedonija), Diferdanž (Luksemburg), Union (Luksemburg), Žalgiris (Litvanija), Riga (Letonija), Dinamo (Moldavija), Deri Siti (Republika Irska), Bohemians (Republika Irska), Inter Turku (Finska), Tbilisi (Gruzija), Vikingur Rejkjavik (Island)...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije