Izbor sportiste

18. Izbor najboljeg sportiste BiH: Pred žirijem 151 nominacija

18. Izbor najboljeg sportiste BiH: Pred žirijem 151 nominacija
Foto: Ilustracija | 18. Izbor najboljeg sportiste BiH: Pred žirijem 151 nominacija

Pred stručnim žirijem 18. manifestacije Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, kojim predsjedava Mirza Teletović, na današnjoj drugoj sjednici u Mostaru naći će se ukupno 151 nominacija za nagrade u 12 kategorija.

Nakon prve i ujedno konstituirajuće sjednice održane u Sarajevu, u najvećem gradu Hercegovine danas će biti selektovane i verifikovane šire liste nominovanih. Kao i ranije, lista prijedloga za ovogodišnje najbolje među najboljima prvenstveno je sačinjena na osnovu prijava strukovnih sportskih saveza, koji su bili pozvani da se očituju do 1. novembra.

Upit za dostavljanje prijedloga otišao je i na adrese brojnih sportskih saveza opština, gradova, regija, kantona  širom BiH. Nominacije su dostavili i članovi žirija, kojeg po tradiciji čine nekadašnji proslavljeni sportisti, istaknuti sportski radnici i predstavnici bh. medija.

"Impozantan je broj nominovanih za nagrade, što je samo dodatni razlog da mi kojima je pripala čast da odlučujemo i selektujemo, budemo maksimalno odani i profesionalni prilikom donošenja odluka. Svako priznanje koje damo našim sportistima, kada se dobije iz BiH, meni je bilo milijardu puta draže nego bilo koje priznanje iz druge države. Ja sam to tokom igračke karijere najviše cijenio i danas se rado sjećam 2012. kada sam upravo na ovoj manifestaciji proglašen za najboljeg sportistu", kazao je Teletović.

Kategorije u kojima će biti prepoznati i nagrađeni najzaslužniji su: najbolji sportista i sportistkinja, ekipa, trener, najperspektivnija sportistkinja i sportista, te nagrade za životno djelo, fer plej, razvoj sporta, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide. O jednom laureatu i ove godine odlučivaće isključivo čitaoci portala "Nezavisnih novina" i svojim glasovima s predložene liste izabrati sportistu ili sportistkinju dobitnika nagrade publike.

"Žiri ima obavezu da do najsitnijih detalja pregleda ovogodišnja ostvarenja svakog pojedinca i sportskog kolektiva. Brojka od 151 oslikava kakav interes vlada za ovu značajnu manifestaciju. Drago mi je da su strukovni savezi prepoznali značaj dodjele nagrada, bili ažurni i u ovako velikom broju se odazvali pozivu. Na nama je da najbolje rezultate nagradimo, te da nagrade i ove godine odu isključivo najzaslužnijima", dodao je nekadašnji proslavljeni rukometaš i potpredsjednik žirija Jasmin Mrkonja.

Današnja druga sjednica žirija u Mostaru počinje u 12 časova. Treća, na kojoj će biti skraćene liste nominovanih, zakazana je za 13. novembar u Banjaluci. Žiri će tačku na svoj rad staviti 17. decembra u Sarajevu, nekoliko sati prije svečane manifestacije 18. Izbora najboljeg sportiste BiH. Proglašenje najboljih po tradiciji će biti održano u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj Izbora je Predsjedništvo BiH. Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, uz neizostavnu podršku Ministarstva civilnih poslova BiH.

19 strukovnih sportskih saveza i sportskih organizacija dostavilo je prijedloge svojih kandidata za ovogodišnje nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije