Izbor sportiste

BiH dobija sportske vladare 2021. (VIDEO UŽIVO)

BiH dobija sportske vladare 2021. (VIDEO UŽIVO)
Foto: Nedžad Uglješa | BiH dobija sportske vladare 2021. (VIDEO UŽIVO)

Bosna i Hercegovina će po 21. put dobiti sportske heroje.

Večeras će od 20 časova putem www.nezavisne.com i BHT 1 biti emitovana svečana manifestacija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Večeras ćemo saznati ko će naslijediti prošlogodišnje laureate fudbalera Miralema Pjanića i košarkašicu Maricu Gajić  a i ovaj put nagrade u najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH biće dodijeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada čitalaca, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za fair play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno djelo, najbolji sportista za osobe s invaliditetom i najbolja ekipa u sportu za osobe sa invaliditetom.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija Izbora je proslavljeno rukometno ime Jasmin Mrkonja a žiri po svom pravilniku boduje rezultate sportista postignutih od 1. decembra 2020. do 1. decembra 2021. godine. Rezultati ostvareni poslije 1. decembra 2021. godine konkurišu za Izbor sportiste u sljedećoj godini.

"Nezavisne novine" i BHRT već 21. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije