Izbor sportiste

Bilal Šuman: Ispisao istoriju bh. rukometa

Bilal Šuman: Ispisao istoriju bh. rukometa
Foto: N.N. | Bilal Šuman: Ispisao istoriju bh. rukometa

Bilal Šuman rođen je 9. juna 1968. godine u Sarajevu. Nekada vrhunski rukometaš, koji je slavu stekao u danskom Koldingu, odmah po završetku karijere 2006. godine je počeo s trenerskim poslom. Radio je sa ženskom i muškom ekipom Koldinga, a 2016. godine postao je selektor bh. rukometaša.

U godini na izmaku ispisao je istoriju postavši prvi bh. selektor koji je odveo "zmajeve" na Evropsko prvenstvo.

Bili je sjajno predvodio bh. tim u veoma jakoj kvalifikacionoj grupi, posebno u velikim pobjedama u gostima protiv respektabilne Bjelorusije i Češke, čime je pokazao svoje trenersko umijeće.

Od prvog dana davao je sve od sebe kako na terenu, tako i van njega, da podigne renome bh. rukometa, a u stručni štab doveo je i proslavljenog Danca Lasea Boeosena. Pred njim je najveći ispit dosad - da što bolje spremi svoje izabranike za debitantski Euro. BiH će igrati u grupi sa Norveškom, Francuskom i Portugalom.  

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbora najboljeg sportiste BiH je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije