Izbor sportiste

Čeprkalo najbolji sportista RS (FOTO)

Čeprkalo najbolji sportista RS (FOTO)
Čeprkalo najbolji sportista RS (FOTO)

Banjalučki plivač i član PK 22. april Mihajlo Čeprkalo najbolji je sportista Republike Srpske za 2016. godinu.

Odlučio je ovo žiri 62. Izbora deset najboljih sportista RS u organizaciji "Glasa Srpske", a svečana manifestacija proglašenja najboljih održana je večeras u Banskom dvoru u Banjaluci.

"Bio sam srećan kada me Plivački savez RS predložio kao kandidata, a sada ne mogu da nađem riječi kojima bih opisao svoju radost. Biti najbolji među najboljima velika je nagrada za sve rezultate koje sam ostvario svih ovih godina, a posebno ove, kada sam ispunio svoj sportski san i nastupio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru", izjavio je Čeprkalo.

Žiri, kojim je predsjedavao proslavljeni i trofejni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić, napravio je poredak 10 sportista koji su rezultatima obilježili sportsku godinu u RS, a iza Čeprkala su ostali Tatjana Đekanović, takmičarka u streljaštvu i takođe učesnica OI u Riju i kajakaš Darko Savić. Na četvrtom mjestu je džudista Mitar Mrdić, a slijede Nikola Poluga (karate), Mladena Petrušić (atletika), Ajla Sinanović (odbojka), Draško Albijanić (košarka), Draško Vujković (vaterpolo) i Mladen Plakalović (skijanje).

U tradicionalnoj akciji koju organizuje "Glas Srpske" nagrađeni su i sportski radnici i organizacije, pa je povelja za izuzetan sportski poduhvat u 2016. otišla u Fudbalski klub Radnik, a plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta dobili su košarkaški savezi RS i Srbije i jedan od najtrofejnijih vaterpolista svijeta Aleksandar Šapić. Plakete za dugogodišnji doprinos razvoju sporta pripale su Momčilu Crnčeviću (atletika), Zoranu Vidakoviću (odbojka) i Branku Jankoviću (rukomet). Plakete za ambasadora sporta RS uručene su Brankici Mihajlović (odbojka), Milenku Zoriću (veslanje) i Borisu Vrhovcu (fizioterapeut).

Igor Ignjatović (košarka u kolicima) dobitnik je plakete za izuzetne rezultate u sportu za invalide, a najbolji trener RS za 2016. je šef stručnog štaba Igokee Dragan Bajić. Vaterpolo savez RS i njen predsjednik Slobodan Grahovac dobili su plaketu za organizaciju najboljeg sportskog događaja godine, a to je utakmica grupne faze Svjetske lige između Srbije i Crne Gore u Banjaluci. Plaketa posthumno uručena je Bojani Sombolac, kćerki nekadašnjeg fudbalera i zlatnog olimpijca Velimira Sombolca. Nagradu "Zlatno pero - Limun Papić" za najboljeg sportskog novinara u 2016. dobio je Siniša Kotaraš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije