Izbor sportiste

Danas sjednica žirija Izbora najboljeg sportiste BiH: Počinje finalna potraga za najboljim

Danas sjednica žirija Izbora najboljeg sportiste BiH: Počinje finalna potraga za najboljim
Foto: Nedžad Uglješa | Danas sjednica žirija Izbora najboljeg sportiste BiH: Počinje finalna potraga za najboljim

Stručni žiri tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH danas će u Banjaluci održati drugu sjednicu.

Predsjednik ovogodišnjeg žirija je nekadašnji proslavljeni fudbaler Nikola Nikić, pod čijim će predsjedavanjem u gradu na Vrbasu krenuti finalni dio posla izbora najboljih bh. sportskih ambasadora u godini na izmaku.

"Bliži se kraj godine u kojoj su neki naši sportisti u individualnoj, ali i kolektivnoj konkurenciji ostvarili zaista vrhunske rezultate i predstavili Bosnu i Hercegovinu na najbolji način. To je ono što raduje sve nas u žiriju i stavlja nas na slatke muke, ali nas i tjera na dodatnu odgovornost prilikom donošenja odluka. Svaki prijedlog i nominacija, svaki rezultat biće detaljno analiziran. Sjediti u žiriju Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji 'Nezavisnih novina', najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u BiH, daje nam obavezu nepogrešivosti u donošenju odluka. U dugoj tradiciji Izbora izgrađen je kult i ugled manifestacije koja vrednuje isključivo najbolji rezultate i na nama je da to održimo i u ovoj godini, te predamo budućim generacijama da nastave istim putem", kazao je Nikola Nikić.

Nakon što su na prošlom sastanku u Sarajevu usvojene šire liste u svim konkurencijama, danas će u Banjaluci popis najboljih među najboljima biti redukovan. Od ukupno 12 kategorija, žiri će danas skratiti liste u 11. O nagradi publike odlučivaće isključivo čitaoci "Nezavisnih novina".

Lista je sačinjena na osnovu dostavljenih nominacija iz 14 strukovnih sportskih saveza, a prijedloge su dostavili i članovi žirija, kojeg članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH i predstavnici bh. medija.

Današnja sjednice žirija biće održana u zgradi "Nezavisnih novina" u Banjaluci sa početkom u 13 časova. Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, a neizostavnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Svečana 22. manifestacija biće održana 23. decembra u hotelu "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT1 i www.nezavisne.com.

14

kandidata konkuriše za najboljeg sportistu u godini na izmaku

13

dama je na široj listi za najbolju sportistkinju BiH u 2022. godini

10

timova nominovano za nagradu namijenjenu najboljem sportskom kolektivu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije