Izbor sportiste

Hamza Turulja: Viceprvak svijeta

Hamza Turulja: Viceprvak svijeta
Foto: N.N. | Hamza Turulja: Viceprvak svijeta

Hamza Turulja rođen je 9. avgusta 2001. godine u Sarajevu. Član Karate kluba Okinawa iz Sarajeva ove godine ispisao je istoriju i napravio senzacionalan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Čileu i to u konkurenciji mlađih seniora.

U žestokoj konkurenciji među najboljim mladim karatistima svijeta osvojio je srebrnu medalju. Iako je bio najmlađi u kategoriji do 75 kilograma, to ga nije spriječilo da na tatamiju pokaže nevjerovatan talenat i želju za uspjehom i savlada starije rivale.

Redom su padali Rej Rohan (Indija), Kapdebo Botond (Mađarska), Alberto Romero (Španija), Kilijan Cizo (Francuska) i Feng Jen sa Kineskog Tajpeja. U borbi za najsjajnije odličje bh. šampion je za dlaku poražen od Marokanca Jasina Sekourija.

Prvak BiH je i u mlađim kategorijama imao zapažene rezultate, ali svjetskim srebrom iz Južne Amerike osigurao je sebi mjesto u samom vrhu svjetskog karatea.

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbora najboljeg sportiste BiH je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije