SP Qatar 2022.

Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste BiH: Sve odluke donesene jednoglasno

Izbor najboljeg sportiste BiH: Sve odluke donesene jednoglasno
Foto: N.N. | Izbor najboljeg sportiste BiH: Sve odluke donesene jednoglasno

U više od dvije godine tradicije snagu i autentičnost najrelevantnijem izboru ovakve vrste u Bosne i Hercegovini, Izboru najboljeg sportste u organizaciji

"Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, između ostalog daje i žiri sačinjen od predstavnika gotovo svih medija.

Dodatni pečat isdpravnosti odluka svakako pruža i činjenica da u predhodnih 21. put koliko su birani najbolji sportski ambasadori žiri nikadana ni jednu odluku u nijednoj od kategorija nije donio preglasavanjem.

"Konsenzus u donošenju odluka je nešto na šta smo izuzetno ponosni. Taj detalj je značajniji ako znamo da žiri svake godine čini više od 20 ljudi i ne samo predstavnika medija, nego i sportskih radnika, odnosno bivših sportista iz raznih sportova. Pritom riječ je tijelu koje zasjeda i do četiri puta uoči svake manifestacije. Iako je pravilinikom kojeg verifikuje Organizacioni odbor predviđena i mogućnost glasanja za odluke, ponosni smo da nikada nije upotrebljen taj mehanizam, odnosno da su sve odluke donesene jednoglasno. To ujedno govori o ispravnosti odluka, na koje takođe moram istaći nikada nije bilo zamjerki kako od javnosti, tako i sportskog miljea u BiH", istakao je Adnan Ljubović, urednik sportskog programa Bh. radija1 i član žirija od prvog izbora do danas.

Žiri tradicionalno čine i članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, a u aktuelnom sazivu to su Izet rađo, Milanko Mučibabić i Marijan Kvesić. "Nezavisne novine" i Radio televizija BiH već 22. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH.

Partner manifestacije je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Svečana manifestacija biće održana 23. decembra u hotelu "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT1 i www.nezavisne.com.

 

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije