Izbor sportiste

Predstavljamo: ŽRK Grude najdominantniji klub u BiH

Predstavljamo: ŽRK Grude najdominantniji klub u BiH
Foto: N.N. | Izbor najboljeg sportiste bih u 2017.: ŽRK Grude bez poraza više od 1.000 dana

Ženski rukometni klub Grude jedan je od najmlađih sportskih kolektiva u BiH. Osnovan je 2009, a za to relativno kratko vrijeme Gruđanke su postale sinonim za ženski rukomet u BiH, u svim kategorijama, a klub je izrastao u jedan od najdominantnijih u BiH uopšte.

Ekipa koju sa klupe predvodi proslavljena Zlata Zubac i prošle sezone je potvrdila dominaciju. U četvrtoj sezoni u Premijer ligi osvojila je treću uzastopnu titulu prvaka BiH, a što je još impresivnije, još jednu sezonu je završila bez poraza (19 pobjeda, jedan remi). Nakon još jedne spektakularne sezone (računajući početak nove) dolazi se do podatka da trostruke bh. prvakinje ne znaju za poraz više od 1.000 dana. Posljednji put su poraz u elitnom rangu bh. rukometa doživjele 2014.

Ništa se ne mijenja ni u novoj sezoni u kojoj ne bi bilo iznenađenje da vidimo scenarij iz posljednje tri sezone. Naime, nakon devet odigranih kola Grude su trenutni lider sa isto toliko pobjeda, što je samo pokazatelj ispravnog rada čelnika kluba koji dolazi iz mjesta sa svega 4.000 stanovnika. U međuvremenu su bh. prvakinje nastupile i u Evropi, gdje se u okviru EHF kupa poražene od mnogo snažnije ekipe Romana iz Rumunije. 

Svečana manifestacija 17. Izbora najboljeg sportiste BiH u 2017. u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20.15, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH na čelu s predsjedavajućim dr Draganom Čovićem. Predsjednik stručnog žirija je proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministartstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije