Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste BiH u 2016.: Sve spremno za spektakl

Izbor najboljeg sportiste BiH u 2016.: Sve spremno za spektakl
Izbor najboljeg sportiste BiH u 2016.: Sve spremno za spektakl

Pripreme za spektakl u hotelu "Holiday", koji će u četvrtak biti domaćin 16. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, ulaze u završnu fazu.

Organizatori su se i ovaj put potrudili da jedna od najznačajnijih manifestacija za bh. sport bude na visokom nivou, a u istu je uključeno više od 100 ljudi. Televizijski gledaoci će u direktnom prenosu putem zemaljskog i satelitskog signala na BHT 1 moći pratiti dešavanja iz "Holidaya", a takođe uživo prenos moći će pratiti i posjetioci portala www.nezavisne.com i www.bhrt.ba.

"Ulazimo u završnu fazu priprema za ovaj spektakl. Ponovo ćemo koristiti najsavremeniju opremu, radićemo u HD rezoluciji i mogu obećati da će gledaoci ispred malih ekrana moći uživati jednako kao i oni u sali. Ovogodišnji izbor pokrivaćemo s osam kamera, uključujući i jednu kransku pokretnu kameru. U ime BHT 1 mogu obećati prenos na vrhunskom nivou", kazao je Vedad Hodžić, glavni reditelj BHT 1 i manifestacije Izbora sportiste BiH.

Planirano je nekoliko javljanja uživo, uključujući i ono u centralnoj informativnoj emisiji BHT 1. Voditelji programa biće Ivana Vidmar i Aleksandar Crkvenjaš, poznata TV lica. Kada je riječ o produkciji, blještavilu scene i kompletnog ambijenta, zadužena je oficijalna ivent agencija "Newevent". Prisutni u "Holidayu" i gledaoci ispred TV ekrana moći će uživati i u zabavnom programu. Ove godine za taj dio posla zadužen je sarajevski bend TRAG.

Svečana manifestacija 16. izbora najboljeg sportiste BiH u 2016. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 15. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20.15, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Žarko Varajić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije