Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste BiH u 2017.: Darku Saviću naklonost čitalaca

Izbor najboljeg sportiste BiH u 2017.: Darku Saviću naklonost čitalaca
Foto: N.N. | Izbor najboljeg sportiste BiH u 2017.: Darku Saviću naklonost čitalaca

Naklonost čitalaca "Nezavisnih novina" i posjetilaca portala www.nezavisne.com ove godine ubjedljivo je osvojio bh. kajakaš Darko Savić.

Glasanje za nagradu čitalaca je počelo 20. novembra i trajalo je do 8. decembra, a jedan od najboljih kajakaša koje je iznjedrila BiH je od početka do kraja bio u vođstvu, da bi na kraju sakupio skoro polovinu glasova posjetilaca portala "Nezavisnih".

I ovogodišnje glasanje izazvalo je veliku pažnju pa je svoj glas nekom od 14 kandidata dalo više od 10.000 onih koji su tokom 19 dana glasanja posjetili portal www.nezavisne.com. Savić je sakupio 46 odsto glasova, a prvi pratioci su mu bili Damir Džumhur (tenis) i Miralem Pjanić (fudbal) sa po sedam odsto, slijede Edin Džeko (fudbal) 5%, Lejla Tanović (biciklizam) 5%, Mesud Pezer (atletika) 5%, Džanan Musa (košarka) 4%, Nemanja Bilbija (fudbal) 4%, Larisa Cerić (džudo) 3%, Aleksandra Samardžić (džudo) 3%, Melisa Brčaninović (košarka) 3%, Mladena Petrušić (atletika) 3%, Amina Kajtaz (plivanje) 2% i Igor Laikert (skijanje) 2%.

Darko Savić rođen je 10. novembra 1991. u Banjaluci. Član Kajak-kanu kluba Vrbas već 18 godina bavi se ovim zahtjevnim sportom. Kruna dobrih ovogodišnjih rezultata je poziv Svjetske kajakaške federacije (ICF) da bude jedan od 10 kajakaša iz cijelog svijeta i nastupi na međunarodnoj trci u Kini.

Svečana manifestacija Izbora najboljeg sportiste BiH u 2017. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20.15, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH na čelu s predsjedavajućim Draganom Čovićem. Predsjednica stručnog žirija je proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije