Izbor sportiste

Pratite nas na Google news

Izbor sportiste 2017: BiH večeras dobija sportske heroje

Izbor sportiste 2017: BiH večeras dobija sportske heroje
Foto: Nedžad Uglješa | Izbor sportiste 2017: BiH u utorak dobija sportske heroje
Edin Spržo

Bosna i Hercegovina će večeras po 17. put saznati sportske heroje. Vrhunac sportske 2017. godine desiće se večeras u hotelu "Holidey" u Sarajevu svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH sa početkom u 20.15 sati uz direktan prenos na BHT1.

"Nezavisne novine" i Radio-televizije BiH po 17. put organizuju najrelevantniji izbor ovakve vrste u našoj zemlji. Pokrovitelj je Predsjedništvo BiH, s predsjedavajućim Draganom Čovićem, a partneri Izbora i ove godine su Olimpijski komitet BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Ovogodišnjim žirijem je predsjedavala nekadašnja proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović.

"Meni je drago što je što je Radio televizija BiH partner ‘Nezavisnim novinama’ u ovom vrijednom projektu koji traje već 17 godina. Svih ovih godina koliko znam sve odluke su donijete konsenzusom i to je ono što predstavlja posebnu vrijednost. Dakle, ova manifestacija je u ovakvoj složenoj državi gdje je jako teško postići dogovor oko bilo čega pokazatelj i dokaz kako se nešto može kad se hoće, kada se iskreno pristupa domaćoj zadaći, i kada se želi napraviti nešto čime se svi u ovoj zemlji možemo ponositi", kazao je na današnjoj pres-konferenciji direktor BHT1, Mario Vrankić.

Ispred "Nezavisnih novina" medijima se obratio urednik sportske redakcije, Goran Karać koji je naglasio da je ponosan na ovu manifestaciju.

„Mi u ‘Nezavisnim novinama' smo izuzetno ponosni na ovaj projekat. Drago mi je što ova manifestacija svake godine dobija na značaju i što se održava taj neki nivo. Želimo da pokažemo našim sportistima koliko su nam bitni njihovi rezultati, ma kakvi oni bili, da ih cijenimo i poštujemo. Pozvao bih ovom prilikom da svi dođu sutra u hotel ‘Holiday’ da zajedno nagradimo najbolje sportiste“, istakao je Karać.

Urednik sportskog programa Bh. radija 1, Adan Ljubović je naglasio da je i ovaj put rad žirija protekao u najboljem redu, te da je ova manifestacija izrasla u najrespektabilnji izbor sporiste u BiH.

"Kao sudionik svih izbora do sada mogu sa sigurnošću reći da je proces rada žirija prošao u najboljem redu. Svi su bili svjesni odgovornosti i svi su pristupili svojoj zadaći vrlo odgovorno. Održali smo tri sjednice (Sarajevo, Mostar, Banjaluka), nije bilo lako donijeti neke odluke, ali sve to smo dobro odvagali, procijenili i na kraju donijeli odluke koje će biti potvrđene sutra na toj posljednjoj sjednici žirija u hotelu "Holiday", rekao je Ljubović.

I ovaj put nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija. Teniser Damir Džumhur, košarkaš Džanan Musa i fudbaler Edin Džeko ostali su u najužoj konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu, dok će se za krunu najbolje sportistkinje BiH za godinu na izmaku "boriti" džudistkinje Aleksandra Samardžić i Larisa Cerić, te biciklistkinja Lejla Tanović.

Biće uručene nagrade i za najbolju ekipu, najboljeg trenera, najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, nagrada za životno djelo, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta, nagrada za najboljeg sportista u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide, kao i nagrada čitalaca "Nezavisnih novina".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije