Izbor sportiste

BiH kruniše najbolje iz sporta u 2022.

BiH kruniše najbolje iz sporta u 2022.
Foto: N.N. | Krunisanje najboljih iz bh. sporta u 2022.

Bosna i Hercegovina će sutra po 22. put dobiti najboljeg sportistu i sportistkinju godine.

Svečana ceremonija 22. Izbora najboljeg sportiste BiH u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio televizije BiH biće održana u hotelu "Holiday”, a gladaoci će događaj moći pratiti u direktnom TV prenosu na programu BHT 1, portalima nezavisne.com i bhrt.ba sa početkom u 20 časova.

Kao i ranijih godina nagrade u najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH biće dodijeljene u 12 kategorija.

U najužoj konkurenciji za najboljeg sportistu ove godine ostali su tekvandoista Nedžad Husić, fudbaler Nemanja Bilbija i košarkaš Džanan Musa. Tri kandidatkinje za krunu najbolje sportistkinje BiH su odbojkašica Dajana Bošković, plivačica Lana Pudar i biciklistkinja Lejla Njemčević.

Odlukom stručnog žirija kojim ove godine predsjedava proslavljeni fudbaler Nikola Nikić, za nagradu najbolja ekipa konkurišu muška košarkaška reprezentacija BiH, ženska odbojkaška reprezentacija BiH i Hrvatski športski klub Zrinjski. U najužem izboru za trenera godine našli su se Stevan Ljubičić, Goran Grahovac i Sergej Jakirović.

"Nakon velikih izazova prošle godine zbog epidemiološke situacije i virusa korona, ove godine se vraćamo manfestaciji uz prisustvo gledalaca. Organizacioni sastanci i sjednice žirija nisu više održavani online, što nam je u mnogome pomoglo da uživo razmijenimo mišljenja i donesemo kao i svih godina ranije jednoglasne odluke" poručio je Goran Karać, član žirija i urednik sportske redakcije "Nezavisnih novina”.

Biće uručene nagrade i za najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, za životno djelo, za fer-plej i razvoj sporta. Nagrađeni će biti najbolji sportista za osobe s invaliditetom, kao i najbolja ekipu u sportu za invalide. O dobitniku nagrade publike su odlučivali čitaoci "Nezavisnih novina" glasanjem na portalu nezavisne.com, a izabrali su fudbalera Nemanju Bilbiju.

"Bila mi je čast da ove godine predsjedavam ovim žirijem. Vjerujem da će svi biti zadovoljni izborom najboljih. Imali smo težak zadatak, ali ponosan sam što su sve odluke kao i ranijih godina donesene su koncenzusom, što je takođe nastavak tradicije kada je upitanju Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji 'Nezavisnih novina' i radio televizije BiH”, rekao je predsjednik žirija 22. izbora najbooljeg sportiste Nikola Nikić.

Partner Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT je Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije