Izbor sportiste

Pratite nas na Google news

Larisa Cerić: Srebrna u Minsku

Larisa Cerić: Srebrna u Minsku
Foto: N.N. | Larisa Cerić: Srebrna u Minsku
Vedran Radenović

Larisa Cerić rođena je 26. januara 1991. godine u Travniku. Kao i prethodnih godina, i u 2019. najbolja bh. džudistkinja je nastavila da piše istoriju bh. sporta. Na 2. Evropskim igrama u Minsku osvojila je srebrnu medalju, prvo odličje za BiH u istoriji na ovom takmičenju, koje se ove godine istovremeno vrednovalo i kao Evropsko prvenstvo.

Bh. sportskoj heroini i našoj najuspješnijoj sportistkinji ovo je bilo treće srebro na evropskim prvenstvima, a četvrti podij ukupno. Do titule viceprvakinje Evrope stigla je nakon što je savladala Milicu Žabić iz Srbije, Ukrajinku Galinu Tarasovu te Rošel Nunjes iz Portugala. U borbi za titulu poražena je od Bjeloruskinje Marine Sluckaje. U godini na izmaku, koju je zaključila na četvrtom mjestu svjetske ranking liste, osvojila je i srebrne medalje na grend slemovima u Bakuu i Zagrebu.

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbora najboljeg sportiste BiH je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije