Izbor sportiste

Nagrada čitalaca teniseru Marku Maksimoviću

Nagrada čitalaca teniseru Marku Maksimoviću
Foto: N.N. | Nagrada čitalaca teniseru Marku Maksimoviću

Iza mladog tenisera Marka Maksimovića je godina iz snova, a njegov trud i uspjehe prepoznali su i čitaoci "Nezavisnih novina" i portala nezavisne.com, koji su odlučili da on bude dobitnik Nagrade čitalaca u Izboru najboljeg sportiste BiH za 2021.

Marko je u glasanju na portalu nezavisne.com sakupio 41 odsto od pristiglih 30.395 glasova ostavivši iza sebe sjajnu plivačicu Lanu Pudar (37 % glasova) te učesnika Olimpijskih igara u Tokiju - atletičara Amela Tuku (10 %).

U konkurenciji su još bili Mirza Nikolajev (sankanje), Džonkel Džons (košarka), Nedžad Husić (tekvondo), Dajana Bošković (odbojka), Edin Džeko (fudbal), Edina Begić (odbojka), Elvedina Muzaferija (skijanje), Lejla Tanović (biciklizam), Mesud Pezer (atletika), Benjamin Burić (rukomet), Stojan Vranješ (fudbal) i Dea Herdželaš (tenis).

Maksimović kojem mnogi daju ulogu budućeg Novaka Đokovića već sada je napunio riznicu trofeja. Višegodišnji je prvak BiH u kategorijama do 10, 12 i 14 godina i juniorski reprezentativac BiH ove godine ispisao je nove stranice istorije bh. tenisa.

Mladi teniser iz Doboja osvojio je završni Masters u Monte Karlu za igrače do 16 godine i tako postao prvak Evrope u ovoj kategoriji iako je bio godinu mlađi od svojih protivnika. Prije Monte Karla osvojio je veoma jaki međunarodni turnir Prve kategorije “ETA U16 Open RTC Barselona 1899-Sarajevo 2021”.

Proglašenje najboljih je 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com s početkom u 20 časova. Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i Nagrada čitalaca, o kojoj su odlučili čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije