Izbor sportiste

Najzaslužniji za Ivoninu bronzu sa Svjetskog prvenstva

Najzaslužniji za Ivoninu bronzu sa Svjetskog prvenstva
Najzaslužniji za Ivoninu bronzu sa Svjetskog prvenstva

Miroslav Klepić već dugo slovi za jednog od najboljih karate trenera u BiH. Zahvaljujući njemu i još nekoliko ljudi Sveučilišni karate klub Neretva iz Mostara postao je najuspješniji karate klub u državi. Zbog sjajnih dostignuća dodijeljeno mu je visoko majstorsko zvanje crni pojas 7. DAN.

Članovi ovog kluba u svojoj istoriji mogu se pohvaliti velikim brojem medalja u svim uzrastima, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. BiH je ostvarila nekoliko velikih rezultata ove godine, a članovi Neretve su redovito donosili odličja s međunarodnih takmičenja.

Klepić je najzaslužniji za zlatnu medalju Marina Brkića koju je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore. Karatista Neretve se okitio zlatnom u kategoriji juniora do 76 kilograma. Ipak, najveći uspjeh za bh. karate i mostarski klub je stigao na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Lincu, na kojem je nastupilo šest članova KK Neretva. Pod njegovim vodstvom Ivona Ćavar je u strašno jakoj konkurenciji osvojila treće mjesto. Selektor ženske karate reprezentacije BiH je na sjajan način pripremio Ivonu, koja je na kraju donijela jedinu medalju sa smotre najboljih karatistkinja planete i pokazala da bi u budućnosti mogla biti glavna bh. uzdanica za osvajanje medalja na velikim takmičenjima. Karate je ove godine ušao u olimpijsku porodicu, pa je za očekivati da u Tokiju 2020. BiH ima predstavnike u ovom sportu.

Svečana manifestacija 16. Izbora najboljeg sportiste BiH u 2016. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 15. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20.15, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Žarko Varajić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije