Izbor sportiste

OK BiH i 'Nezavisne' nastavljaju promociju sporta

OK BiH i 'Nezavisne' nastavljaju promociju sporta
Foto: Ilustracija | OK BiH i 'Nezavisne' nastavljaju promociju sporta

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine tradicionalni je partner manifestacije Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, a puna podrška ovom projektu neće izostati ni ove godine.

Istaknuto je to tokom današnjeg sastanka i posjete predstavnika "Nezavisnih novina" Olimpijskom komitetu BiH. U razgovoru sa domaćinom Saidom Fazlagićem, generalni sekretar krovne bh. sportske institucije, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji "Nezavisnih" i OK BiH, te nastavku i proširenju dobrih odnosa u budućnosti.

"Kao krovna bh. sportska institucija uvijek rado dajemo podršku svim događajima i manifestacijama koje za cilj imaju promociju sporta i sportskih vrijednosti u BiH. Izbor najboljih sportista u organizaciji "Nezavisnih" i BHRT sigurno je jedna od takvih manifestacija i drago nam je što je to Olimpijski komitet BiH još davno prepoznao, ima ulogu partnera i pruža podršku. "Nezavisine", pokazalo se već godinama, rade dobar posao, prepoznaju i nagrađuju najbolje sportske ambasadore u našoj zemlji", kazao je Fazlagić.
"Nezavisne novine" kao jedna od vodećih medijskih kuća u BiH i ubuduće će biti promotor olimpijskih vrijednosti. Tradicionalna 17. manifestacija Izbor najboljeg sportiste BiH biće održana 12. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

"Mi u kompaniji "Nezavisne novine" zahvalni smo Olimpijskom komitetu BiH na podršci koju nam pruža od prvog dana. Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, potpredsjednici Siniša Kisić i prof. dr. Izet Rađo i ove godine svojim prisustvom, znanjem, iskustvom i autoritetom, daće dodatni doprinos radu žirija, kojim će predsjedavati Mara Lakić - Brčanonović. Ponosni smo na saradnju "Nezavisnih" i OK BiH koja traje već skoro dvije decenije, a u interesu svih sportista iz BiH", rekla je Fatima Branković, direktorica marketinga "Nezavisnih novina" u Sarajevu.

Na sastanku je istaknuto između ostalog i da su "Nezavisne" već godinama promotor aktivnosti OK BiH. Fazlagić je Vedrana Radanovića, novinara "Nezavisnih" i voditeljom organizacije Izbora sportiste BiH, upoznao o načinu rada OK BiH, aktuelnim projektima i planovima za budućnost.

"Trenutno radimo na edukaciji sportskih saveza po svim segmentima, humani i ljudski resursi, marketing, finansije..., a sve kako bi bili što bolje organizovani. U pripremi je i seminar Novih tehnologija u sportu koji radimo u saradnji sa Fakultetom za sport u Sarajevu. Biće održan i medicinski seminar, gdje će doći eminentni predavači iz BiH i regiona. Krajem godine organizujemo i naš Izbor sportiste OK BiH, čime pratimo trendove svih nacionalnih olimpijskih komiteta svijeta. Tu je u 24 sata podrška EYOF-u i mnogi drugi važni projekti", naglasio je Fazlagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije