Izbor sportiste

PREDSTAVLJAMO: Košarkaški klub Igokea, sjajni i na evropskoj sceni

PREDSTAVLJAMO: Košarkaški klub Igokea, sjajni i na evropskoj sceni
Foto: N.N. | PREDSTAVLJAMO: Košarkaški klub Igokea, sjajni i na evropskoj sceni

Košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca osnovan je davne 1973. godine, tada pod nazivom Potkozarje. Početkom 21. vijeka ekipa pod sadašnjim imenom počinje da bilježi istorijske rezultate.

Popularni "igosi" već godinama unazad su apsolutni vladari pod bh. obručima. Iako je teže braniti nego osvajati trofeje, izabranici Dragana Bajića su i ove sezone uspjeli da odbrane šampionsku krunu u BiH. 

Sada ih ukupno imaju sedam, a Igokea je osim u regionalnoj ABA ligi bila fantastična i u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, ali i u samom takmičenju, gdje trenutno u grupi s Turk Telekomom, Hapoelom i Limožom nakon dva kola trenutno drži prvu poziciju. Prije plasmana u ovo evropsko takmičenje, Igokea je u kvalifikacijama eliminisala Kluž i Sporting. KK Igokea je u konkurenciji za najbolju ekipu BiH za 2020. godinu.

"Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH. 

Predsjednik stručnog žirija je Slađana Golić, a nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini biće emitovano 14. decembra u 20 časova na BHT 1 i portalu www.nezavisne.com.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije