Izbor sportiste

Predstavljamo: Aleksandra Samardžić rizničarka medalja

Predstavljamo: Aleksandra Samardžić rizničarka medalja
Foto: N.N. | Predstavljamo: Aleksandra Samardžić rizničarka medalja

Aleksandra Samardžić rođena je 23. septembra 1997. godinu u Trebinju, gdje je prije 13 godina u Džudo klubu Berković počela sada vrhunsku sportsku karijeru.

Danas članica sarajevskog Nippona, pod stručnim nadzorom trenera i selektora Branislava Crnogorca, već godinama je u svjetskom džudo vrhu u svojoj kategoriji. Iako je još juniorka, Samardžićeva odavno dominira i u konkurenciji seniorki i s pravom je smatraju jednom od najozbiljnijih bh. kandidatkinja za medalju na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.

U godini na izmaku svojoj riznici trofeja dodala je, između ostalog, titulu viceprvakinje na Svjetskom prvenstvu (U21) održanom u Zagrebu, dok je na evropskoj U21 smotri u Mariboru bila bronzana. Kolekciju medalja sva tri sjaja upotpunila je u Portugalu, gdje se na Evropskom univerzitetskom prvenstvu popela na najviše pobjedničko postolje.

Još jedno ovogodišnje zlato osvojila je i na Balkanskom prvenstvu za juniorke u Plovdivu, dok je na seniorskom grend slemu u Bakuu bila bronzana. Na domaćem terenu na Evropa kupu u Sarajevu bila je bez greške, odnosno treći put ove godine zlatna. Višestruka prvakinja BiH u svim starosnim kategorijama ništa slabije nije prošla ni na Evropa kupu za juniorke u Paksi.

Svečana manifestacija 17. Izbora najboljeg sportiste BiH u 2017. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu s početkom u 20.15, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH na čelu s predsjedavajućim dr Draganom Čovićem. Predsjednik stručnog žirija je proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije