Izbor sportiste

Predstavljamo: Amel Tuka - Šesti na OI

Predstavljamo: Amel Tuka - Šesti na OI
Foto: N.N. | Predstavljamo: Amel Tuka - Šesti na OI

Amel Tuka rođen je 9. januara 1991. godine u Kaknju. Najbolji bh. atletičar plasirao se u finale Olimpijskih igara u Tokiju te je otišao korak dalje u odnosu na OI u Rio de Žaneiru.

Nakon velike borbe i problema s povredom u finalu na 800 metara, zauzeo je sjajno šesto mjesto u žestokoj konkurenciji. Da spada u sami krem svjetske atletike, potvrdio je drugim plasmanom u finale najjače lige na svijetu - Dijamantske lige. U velikom finalu na 800 metara u Cirihu zauzeo je sedmo mjesto.

Od ostalih rezultata izdvajaju se pobjede na mitingu u Savoni te četvrto mjesto u Dijamantskoj ligi u Dohi, kao i peto mjesto na EP u dvorani u poljskom Torunu. Ranije je u Madridu osvojio drugo mjesto i postavio novi državni i balkanski rekord u dvorani.

Amel Tuka je u konkurenciji za najboljeg sportistu. Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com sa početkom u 20 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije