Izbor sportiste

Predstavljamo Branislav Crnogorac, kolekcionar medalja

Predstavljamo Branislav Crnogorac, kolekcionar medalja
Foto: N.N. | Predstavljamo Branislav Crnogorac, kolekcionar medalja

Branislav Crnogorac rođen je 11. jula 1952. godine u Zrenjaninu. Pod njegovom palicom bh. džudisti su i ove godine ostvarivali vrhunske rezultate i vraćali se sa velikih takmičenja s odličjima oko vrata, te tako još jednom prezentovali BiH na najbolji način širom svijeta.

Jedan od najuspješnijih bh. selektora predvodio je Larisu Cerić, Aleksandru Samardžić, Haruna Sadikovića, Tonija Miletića i druge do novih uspjeha. Izdvaja se Larisino srebro u Minsku na Evropskim igrama, koje je bilo prvo odličje za BiH u istoriji na ovom takmičenju, a koje se ove godine istovremeno vrednovalo i kao Evropsko prvenstvo. Samardžićeva je postala prvakinja Balkana, dok je Sadiković na Evropa opena u Rimu u sklopu kvalifikacija za OI osvojio treće mjesto. Miletić je bio peti na Svjetskom prvenstvu za juniore, a okitio se titulama prvaka Balkana u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Svi ovi rezultati Crnogorcu su omogućili da se nađe u najužoj konkurenciji za trenera godine u 2019. godini.

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbora najboljeg sportiste BiH je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije