Izbor sportiste

Predstavljamo: Branislav Crnogorac, tvorac šampiona

Predstavljamo: Branislav Crnogorac, tvorac šampiona
Foto: N.N. | Predstavljamo: Branislav Crnogorac, tvorac šampiona

Branislav Crnogorac rođen je 11. jula 1952. godine u Zrenjaninu. I ove godine jedan od najuspješnijih selektora u istoriji BiH može se pohvaliti vrhunskim rezultatima sa velikih takmičenja, koje su ostvarivali njegovi takmičari.

Pod njegovim kormilom najbolji bh. džudisti i džudistkinje su na najbolji mogući način prezentovali BiH u sportskom svijetu. Ova 2018. godina bila mu je jedna od najplodonosnijih u karijeri. Njegovi puleni osvojili su seniorsko srebro s Evropskog i bronzano odličje sa Svjetskog prvenstva.

Takođe, u vitrine je stiglo i zlato sa grend slema u Ekaterinburgu, te srebro s istog ranga takmičenja iz Antalije, a potpisnica svih ovih dostignuća je nevjerovatna Larisa Cerić. Takođe, u moru sjajnih rezultata izdvaja se i bronzana medalja na Evropskim univerzitetskim igrama u Koimbri (Portugal),  koju je osvojio Harun Sadiković.

Svi ovi podvizi i vrhunski rezultati Crnogorca su odveli u najužu konkurenciju za najboljeg trenera u 2018. godini.

Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 17. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije