Izbor sportiste

Predstavljamo: Dijana Vasić (odbojka)

Predstavljamo: Dijana Vasić (odbojka)
Predstavljamo: Dijana Vasić (odbojka)

Dijana Vasić je rođena 22. jula 1983. godine u Tuzli. Odličnom igrom u proteklih nekoliko godina s pravom je postala prvo ime ženske odbojke u BiH.

Sa svojim klubom, Jedinstvom iz Brčkog, već godinama suvereno vlada parketima širom naše zemlje. Brčanke gotovo da ne znaju za poraz. Višestruke su prvakinje naše zemlje, osvajačice Kupa Bosne i Hercegovine, ali i vlasnice trofeja nemijenjenog pobjedniku Kupa Republike Srpske. Dijana Vasić u sezoni 2009/2010. s klubom se takmičila i na međunarodnoj sceni.

U Čelendž kupu stigla je do osmine finala, a u tekućoj sezoni 2010/2011. nastupiće u višem rangu evropskog klupskog takmičenja. Naime, Brčanke u decembru očekuje učešće u CEV kupu u kojem će stratovati utakmicom šesnaestine finala. Dijana Vasić je standardna reprezentativka BiH i kapiten reprezentacije, stim da ove godine, zbog operacije koljena, nije mogla nastupiti u dresu s državnim grbom. Blistavu karijeru naše najbolje odbojkašice, a prije svega rezultate ostvarene u ovoj godini, prepoznao je i stručni žiri desetog jubilarnog Izbora najboljih sportista BiH. Dijana Vasić zato je uvrštena među kandidatkinje za nagradu namijenjenu najboljoj sportistkinji.

"Ovo je drugi put da sam nominovana za ovo laskavo priznanje i zaista sam ponosna zbog toga. Prije dvije godine pripala mi je druga nagrada na ovoj manifestaciji. Na nivou Republike Srpske bila sam prva, te je prvo mjesto i titula najuspješnije u državi, za sada, jedino što mi nedostaje", kazala je Dijana Vasić i dodala:

"I sama činjenica da sam među nominovanim mnogo mi znači. To je dokaz da postoje ljudi i institucije koje cijene rad nas sportista i na kraju godine znaju ga nagraditi priznanjima. Manifestacije poput ove nama sportistima daju dodatni podstrek za rad i napredak".

Dijana Vasić u petak je i od strane Odbojkaškog saveza BiH sedmi put proglašena najboljom odbojkašicom u državi.

Svečana manifestacija desetog jubilarnog Izbora najboljih sportista Bosne i Hercegovine održaće se 15. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday inn" s početkom u 20 sati, uz direktan prenos na BHT 1.

Organizatori manifestacije su "Nezavisne novine" i Radio televizija BiH, uz pokroviteljstvo Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH. Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH - krovna sportska institucija u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije