Izbor sportiste

Predstavljamo Dragana Bajića (košarka): S Igokeom do vrha

Predstavljamo Dragana Bajića (košarka): S Igokeom do vrha
Predstavljamo Dragana Bajića (košarka): S Igokeom do vrha

Dragan Bajić rođen je 25. maja 1973. godine u Austriji. Dijete je Igokee, prošao je sve omladinske selekcije ovog kluba, a s prvim timom kao igrač osvojio je 2001. godine i titulu prvaka BiH.

Dvije godine poslije ušao je u trenerske vode i u proteklih deset godina učio od mnogih trenera, što je krunisao na kormilu Igokee u sezoni 2012/2013. Tvorac čuda iz Aleksandrovca Dragan Bajić dokazao je da se i sa skromnom materijalnom podrškom može napraviti rezultat. Igokea je prošle sezone ostvarila najbolji uspjeh u istoriji, završivši ligaški dio regionalne ABA ligi na prvom mjestu. Ostavili su Aleksandrovčani iza sebe Crvenu zvezdu, Partizan, Cedevitu, Cibonu, Olimpiju... klubove s tradicijom, evropskim iskustvom i mnogostruko većim budžetima. Prvo mjesto na kraju ligaškog dijela Jadranske lige donijelo im je nastup na završnom turniru, gdje su bili treći, a samo čudnim tumačenjima određenih pravilnika na kraju su ostali bez učešća u Euroligi. U 2013. osvojili su još Kup BiH, Kup RS i titulu šampiona BiH.

Dragan Bajić pokazao je da, iako mu je tek 40 godina, u Bosni i Hercegovini mogu uspjeti košarkaški stručnjaci ako imaju šta pokazati. Iz utakmice u utakmicu sa svojim košarkašima rušio je barijere, senzacionalnim pobjedama zbrisao favorite i velikane iz regiona, što ga je s pravom svrstalo i u najužu konkurenciju za najboljeg trenera godine u BiH.

Svečana manifestacija 13. tradicionalnog Izbor najboljeg sportiste BiH u 2013. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT-a biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" s početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Dragan Marković, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucije. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije