Izbor sportiste

Predstavljamo: Edina Begić - Godina iz snova

Predstavljamo: Edina Begić - Godina iz snova
Foto: N.N. | Predstavljamo: Edina Begić - Godina iz snova

Edina Begić rođena je 9. oktobra 1992. godine u Tuzli. Najbolja bh. odbojkašica ove godine sjajnu klupsku karijeru upotpunila je velikim uspjehom s reprezentacijom BiH.

Na njenim krilima "zmajice" su izborile prvi plasman na Evropsko prvenstvo te osvojile CEV Srebrnu ligu plasiravši se u elitnu Zlatnu ligu. U kvalifikacijama je odigrala svih šest utakmica, postigla 87 poena, te je u dva navrata proglašena za MVP igračicu u kvalifikacijama. Proglašena je i za najkorisniju igračicu Srebrne lige.

Na EP je ostvarila i istorijsku pobjedu protiv Azerbejdžana. S ekipom Monce osvojila je CEV kup, drugo po rangu evropsko takmičenja. Od ove sezone članica je trofejne ekipe Dinamo Moskva.

Edina Begić je u konkurenciji za najbolju sportistkinju. Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, najbolji sportista za osobe s invaliditetom, najbolja ekipa u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com sa početkom u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije