Izbor sportiste

Predstavljamo: Goran Lojo - Dirigent "zmajica"

Predstavljamo: Goran Lojo - Dirigent "zmajica"
Foto: FIBA | Goran Lojo - Dirigent "zmajica"

Goran Lojo rođen je 2. avgusta 1976. godine u Sarajevu. Pod njegovom palicom bh. košarkašice su ovoga ljeta postale prava evropska senzacija.

Tvorac sjajne generacije "zmajica" pokazao je da trijumf u kvalifikacijama nad velikom Rusijom nije bio slučajan. Svoju stručnost i znanje pokazao je na EP, gdje je sjajno dirigovao i vodio "zmajice" protiv najboljih reprezentacija Evrope, što je u konačnici rezultiralo osvajanjem petog mjesta.

On će sada sa svojim heroinama pokušati otići korak dalje, u februaru ga očekuju kvalifikacije u kojima će loviti istorijski plasman na Svjetsko prvenstvo.

U kvalifikacijama za EP 2023. već je sa svojim pulenkama srušio Belgiju, a zatim i Sjevernu Makedoniju. I ove godine je sa velikim uspjehom vodio žensku ekipu Gotingena u njemačkoj Bundesligi.

Goran Lojo je u konkurenciji za najboljeg trenera. Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com sa početkom u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije